12/05/2024

Bolu'da "İLYAS"lı "İl Koordinasyon Toplantısı"ndan

Mustafa COP

Mustafa COP
20 Temmuz 2019

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “İL YATIRIM SİSTEMİ TAKİBİ” (İlyas) lı ilk  “İL KOORDİNASYON TOPLANTISI” 18 Temmuz 2019” da yapıldı. “ORADAYDIK”...

Artık ilimizdeki yatırımların tamamı da Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından bu sistem üzerinden takip edilecekmiş.

Güzel ve verimli bir “koordinasyon” toplantısıydı. Sn. Valimiz “AHMET ÜMİT“ Beyler olmak üzere tüm emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

İl Yatırım Takip Sistemi Projesi (İLYAS), ülke çapında geliştirilen kamu yatırım projelerine ait verilerin tek bir sistem üzerinden kayıt altına alınması anlık ve il bazlı olarak yatırım projelerinin izlenebilmesi, il bütçelerinin görüntülenebilmesi ve iş zekâsı kapsamında desteklenerek analizlerinin yapılabilmesi için oluşturulmuş bir sistemmiş. Hayırlı olsun.

Yatırımlar ve yatırımların takibi çok önemli...

Yatırım ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan “İL KORDİNASYON KURULU” nun 2019 yılı 3. dönem toplantısı başarı ile sonuçlandı.

Bu önemli toplantıya Ankara’dan ve ilimizden katılan BÖLGE MÜDÜRLERİ ve diğer müdürler Bolu’da yürütülen ve yapımı programlanan yatırım ve projeler hakkında önemli bilgileri paylaştılar ve başta belediye başkanları olmak üzere hazirunun sorularına da her zamanki gibi yetkin cevaplar verdiler.

Bu toplantıda bizim ilgimizi KARAYOLLARI ve DSİ yetkilileri çekti. Ankara’dan gelmişler. Bolu’ya çok vakıflar... Teşekkürler.

Belediye başkanları içinde de en ön sırada oturan “YENİÇAĞA” Bld. Başkanı en çok soru soran ve ilçesi için en çok isteyendi dostlar.

“TAŞKESTİ” Bld. Başkanı da “SAROT” a gelen misafirlerin beldesindeki sahipsiz “köpek”lerden rahatsızlığı dile getirerek çözüm istedi ve ilgi de çekti.

Bence koordinasyon anlamında “DÖRTDİVAN” Belediye Başkanı ve KAYMAKAMI koordineli bir biçimde “AKSA” Doğalgaz yetkilisini sıkıştırarak ilçelerine en kısa zamanda yatırımın gerçekleşmesini sağladılar bile. Bravo... Artık Dörtdivanlıların birçoğu da bu hafta işyerlerine ve evlerine doğalgaz abonelerini gerçekleştirmeliler. Yaz ortasında kış sinyali verildi bile. Hayırlı olsun efendim.

Bugünün bizce önemli kazanımlarından biri de Bolu Merkez KARAKÖYLÜLERE gibi... Yıllardır minaresiz olan TARİHİ CUMA CAMİİ için VAKIFLAR yetkilileri de harekete geçirildi bile. 2020-2021’de bu yatırım da ilimize turizm ve tanıtım açısından da kazandırılmış olur inşallah. Yıllar sonra değil mi efendim?

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarın diğer yazıları