23/04/2024

ENGELLİ VATANDAŞLAR SPOR SALONUNDAN ÜCRETSİZ YARARLANIYOR

23 Nisan 2014 - 00:00
ENGELLİ VATANDAŞLAR SPOR SALONUNDAN ÜCRETSİZ YARARLANIYOR

Bolu Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda hizmete sokulan bölgenin en büyük sağlıklı yaşam ve spor merkezi BOBES GYM, engelli vatandaşlara ve MS hastalarına ücretsiz hizmet veriyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, engelli vatandaşların aldıkları bu hizmetle ilgili olarak, “Sağlıklı insanlar bir çok şeyden istifade edebilirken engelli vatandaşlarımız istifade edemezse bu bizim eksikliğimiz olur” dedi.

Haber: Elif SARIHAN

Bolu'da engelli raporu olan vatandaşlar ve MS (Multipl Skleroz) hastaları bölgenin en büyük sağlıklı yaşam ve spor merkezi BOBES GYM'den ücretsiz yararlanabiliyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz engelli vatandaşlara verilen ücretsiz bu hizmetle ilgili olarak, "Rahatsız olan çocuklar gençler bizi çocuklarımız, gençlerimiz. Onların mutlu ve huzurlu olmaları için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Sağlıklı ve sağlıksız insanlarla beraberiz bu toplumda. Dolayısıyla sağlıklı insanlar bir çok şeyden istifade edebilirken sağlıksız insanlar istifade edemezse bu bizim eksikliğimiz olur. Biz bilhassa sağlıksız insanların daha huzurlu ve mutlu olabilecekleri bir altyapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Şu an eğer orada bizim salonumuzda onların yararlanması ile ilgili bir çalışma başlıyorsa bu bizim için çok güzel bir gelişme" dedi.

Geçtiğimiz günlerde protokolü imzalana evde hasta bakım hizmeti ile ilgili olarak ta bilgi veren Yılmaz, "Önümüzdeki dönem içerisinde evde hasta bakım hizmetini de gerçekleştirmeye başlayacağız. O da sıkıntıda ve bakıma muhtaç olan bakımda çoluk çocuğunun ilgilenemediği insanlar en azından evlerinin temizliği altlarının alınması yemeklerinin yapılması gibi daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlayacağız. Bununla ilgili bakanlıklar bir protokol imzalamıştık işin içine Kızılay'da girdi. Yavaş yavaş bazı konularda gelişmiş ülkelerin konumuna doğru yaklaşıyoruz. Buna da ihtiyacımız var. Bu konularda her türlü altyapıyı vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.