29/03/2024

AVM’ler küçük esnafı bitirdi!

30 Kasım 2015 - 00:00
AVM’ler küçük esnafı bitirdi!

Gerede Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve aynı zamanda Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, Bolu’da 2 tane AVM’nin açılmış olmasının Bolu’ya ve Gerede ekonomisine yansımasından bahsetti.

Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret acı tabloyu açıkladı:

AVM'ler küçük esnafı bitirdi!

Gerede Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve aynı zamanda Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, Bolu'da 2 tane AVM'nin açılmış olmasının Bolu'ya ve Gerede ekonomisine yansımasından bahsetti.

Gayret, "Halkımız kendi esnafından alışveriş yapsın ama maalesef peşin parası olunca AVM'ye gidiyor, veresiye alacağı zaman kendi esnafının kapısını çalıyor. Vatandaşımız şunu unutmasın mahallenizde ki esnaf o mahallenin bekçisidir, amcasıdır, dayısıdır. Mümkün olduğunca kendi esnafınızdan alışveriş yapın" ifadelerine yer verdi.

Bolu ölçeğinde ki illerde bir tane bile AVM yokken Bolu'da 2 tane AVM'nin açılmış olmasının ekonomiye yansıması merakla bekleniyor. Fabrika noktasında çok büyük yatırımların olmamasına karşın dev AVM'lerin ilimizde boy göstermesi faaliyet gösteren küçük esnaf için adeta ölüm fermanı taşımaya devam ediyor. Gerede'de özellikle hafta sonları akın akın servis imkanı vererek müşteri taşıyan AVM'lerin ilçe ekonomisine de yansıması her geçen gün artarak devam ediyor.

Öte yandan Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, AVM'lerin küçük esnafı bitirdiğini dile getirerek, "Yeni açılan bu AVM'ler deyim yerindeyse esnafımızı bitiriyor. Esnaf Odaları olarak genel ve yerel manada çok mücadele ettik fakat bunların önünü kesmemiz mümkün değil. Burada iş vatandaşımıza düşüyor. Halkımız kendi esnafından alışveriş yapsın ama maalesef peşin parası olunca AVM'ye gidiyor. Veresiye alacağı zaman kendi esnafının kapısını çalıyor. Vatandaşımız şunu unutmasın mahallenizde ki esnaf o mahallenin bekçisidir, amcasıdır, dayısıdır. Mümkün olduğunca kendi esnafınızdan alışveriş yapın" dedi.

Bilindiği gibi ilimizde Highway'den sonra 14 Burada isimli alışveriş merkezi de açıldı. Özellikle hafta sonları vatandaş akın akın AVM'lere giderken şehir merkezinde faaliyet gösteren esnaf tek tek kepenk kapatmaya başladı ifadelerine değinildi. Haber Merkezi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.