29/03/2024

“ARKADAŞ UĞRUNA GENÇLİĞİM GİTTİ”

2 Temmuz 2015 - 00:00
“ARKADAŞ UĞRUNA GENÇLİĞİM GİTTİ”

38 Yıl önce işlediği cinayeti ve sonrasında yaşananları gazetemiz muhabirine anlatan O. B., “İşlediğim cinayet olmasa daha iyi bir hayatım olabilirdi. Üç kişi, bir kişinin üstüne gelince ne yapar tek kişi? Üzerindeki malzemeyi kullanır. Silah üzerimdeydi onları uyardım. Dursalardı ateş etmeyecektim. Arkadaş uğruna gençliğimiz gitti” dedi.

Özel Haber: Elif SARIHAN

38 Yıl önce işlediği cinayeti ve sonrasında yaşananları gazetemiz muhabirine anlatan O. B., "İşlediğim cinayet olmasa daha iyi bir hayatım olabilirdi. Üç kişi, bir kişinin üstüne gelince ne yapar tek kişi? Üzerindeki malzemeyi kullanır. Silah üzerimdeydi onları uyardım. Dursalardı ateş etmeyecektim. Arkadaş uğruna gençliğimiz gitti" dedi.

‘Adam öldürmek' toplum gözünde hoş karşılanmayan, ceza yasasının da en ağır suç türlerinden... Bu suçu işleyerek hayatından 10 yıl çalan eski bir bir mahkum O.B. Planlayarak yani ‘taammüden adam öldürme' suçundan dolayı 10 yıl içeride yatan O.B. cezaevine düştüğü zaman 29 yaşındaydı… Arkadaş kurbanı olan ve parmaklıklar ardında 10 yılını geçiren O.B., dışarı çıktığında hem gençliğini hem de eşini kaybetmişti.

Arkadaş belasından cezaevine düştüğünün altını çizen O.B., cinayet işlemem sebebini ve sonrasında yaşananları şu sözlerle anlattı;

"Şimdi 68 yaşındayım. Önceden köydeydim çiftçilik yapıyordum ekip biçiyordum. 1975 yılında Bolu'ya geldim SEKA'da odun işçiliği yaptım. 1977 yılında adam öldürmekten dolayı cezaevine girdim. Arkadaş belasından başıma geldi, benim hiçbir suçum yoktu, kaçmadım. Suçum olsa özür dilerdim. 29 yaşındaydım cezaevine girdiğimde, 40 yaşımda çıktım. Evliydim bir oğlum vardı, oğlum 7 aylıktı ben cezaevine girdiğimde."

"CEZAEVİNDE 10 SENE 23 GÜN KALDIM"

Cezaevinde maddi yönden sıkıntı çekmeyen, ceza evinde fotoğrafçılık yapan O.B., "Rahmetli babam gelirdi, para verirdi. Bende cezaevinde fotoğraf çekerdim, kazancımı sağlardım. Oradan çıktım 3 ay sonra babam öldü. Cezaevinde 10 sene 23 gün kaldım. Sonrasında bir sene daha köyde kaldım. Oğlum ilk okulu bitirmişti daha sonra Bolu'ya geldik. Bileğimin gücü ile her işi yaptım, kimseye muhtaç olmadan kendi yağımda kavruldum" dedi.

"ONUN GENÇLİK GİTTİ BENİM GENÇLİĞİM BİTTİ"

Cezaevinden çıktıktan sonra başka bir suça karışmayan O.B, yaşananları kendi ifadesiyle şöyle aktarıyor;

"O olayda aynı anda üç kişi vurdum. Biri öldü iki kişi yaralandı. Esas ölmesi gereken kişi ölmedi. Akpınar Mahallesinde gerçekleşen olayda niyetim üçünü de öldürmekti. Birisi yattığı yerden elini kaldırmış kafasına sıkacaktım, abisi ise arkadaşımdı aklıma o geldi ve bıraktım. Gençlere kavgayı hiç tavsiye etmem, çünkü iki tarafta zararlı. Ölse de zararlı ölmese de zararlı, imkanların gidiyor. Benim öldürdüğüm çocuk 18 yaşındaydı, son sınıf öğrencisiydi. Olan o ile bana oldu. Onun gençlik gitti benim gençliğim bitti. Diğer yaraladığım kişileri zaman zaman görüyorum. O zamanlar aileler arasında da husumet oldu böyle yapacağız şöyle yapacağız dediler ama herhangi bir sıkıntı olmadan bu yaşımıza geldik."

"BENİM GİBİ OLSAYDI YA ÖLÜRDÜ YA ÖLDÜRÜRDÜ"

Gençlere ve torunlarına devamlı nasihat eden O. B., "Oğluma devamlı benden ibret al derim. Ben babamı dinlemedim bu hale düştüm. Kimse yaramazlık yaptığında, kavga ettiğinde iyi demezler. Devamlı nasihatler veririm. Oğlumun da kulağında vardı demek ki beni dinledi. Benim gibi olsaydı ya ölürdü ya öldürürdü yada cezaevlerinden çıkamazdı" şeklinde konuştu.

"O.B. ÜÇ KİŞİ VURDU KAÇTI DEMİŞLER İNANMAMIŞ KİMSE"

Cezaevinden çıktıktan sonra geçimini sağlamakta zorlanmadığını belirten O.B., "Kendi mesleğimi yaptım. Tanıyanlar beni iyi biri olarak bilir, kimsenin burnunun kanamasını istemem ama haksızlığa da hiç tahammül edemem. Ben haksızlığa karşıyım. Düşmanıma bile sorsanız kötü biridir diyemez. Akpınar Mahallesinde oldu benim olayım, O.B. üç kişi vurdu kaçtı demişler inanmamış kimse O. B. yapmaz demişler" ifadelerini kullandı.

"BABA KORKUYOR MUSUN SEN?"

Babasının kendisine bir şey olacağı için çok endişelendiğini anlatan O.B., yaşadığı bir anıyı şöyle anlatıyor;

"Cezaevine girince babamın bütün imkanları bitti. Ticaret ile uğraşırdı, üç beş parası da vardı, hepsini bitirdi. Gece kalkardı benim yattığım odanın kapısını açıp usulca bakardı. Bir gün dedim, ‘Baba korkuyor musun sen? Niye geceleri salonlarda geziyorsun. Korkma baba dedim beni vursalar 11 yıl önce vururlardı."

"DURSALARDI ATEŞ ETMEYECEKTİM"

Cezaevinden çıktığın da oğlunun ilkokulu bitirdiğini paylaşan O.B, "Gardiyanlar ile eşime beni bırakması için haber gönderdim. Oğlumu annem ile babam büyüttü. İşlediğim cinayet olmasa daha iyi bir hayatım olabilirdi. .Mecburiyetten başıma geldi. O zaman cahillikte var. Üç kişi bir kişinin üstüne gelince ne yapar tek kişi? Üzerindeki malzemeyi kullanır. Silah üzerimdeydi onları uyardım. Dursalardı ateş etmeyecektim. Ama sonuç olarak gençliğimiz gitti" dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.