29/03/2024

VEREM SABIR İSTEYEN BİR HASTALIKTIR

10 Ocak 2014 - 00:00
VEREM SABIR İSTEYEN BİR HASTALIKTIR

Özel Fatma Hatun Hastanesi Göğüs hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Tekin Atak davet üzerine gittiği Karacasu beldesinde halka ve öğrencilere verem hastalığı hakkında bilgiler vererek bir sunum yaptı.

Bugün burada bilindiği gibi Ocak ay'ının ilk haftası her yıl verem haftası etkinliklerine ayrılmıştır bu sebeple Karacasu beldemizde bulunmaktayız. Belde halkımıza ve gelen öğrencilerimize verem hastalığında Dünya'nın durumu ve Türkiye'nin durumu nedir ne yapılabilir verem hastalığı hakkında bilgileri tazelemek korunma yöntemlerini anlatmak amacı ile bir toplantı tertiplemiş Belediye Başkanımız bu sebepten ötürü buradayız toplantıya geçip halkımızın bilgilerini tazeleyeceğiz.

Ne yazık ki sağlık konusunda çok ayrıntılı bilgimiz yok verem hastalığı insanlık tarihi kadar eski bir hastalık olmasına rağmen hala neden olduğunu mikrobik mi tedavisi olan bir hastalık mı ne zaman doktora gitmemiz konusunda bilgi eksiklerimiz var bu sebeple Sayın Beydilli'ye teşekkür ediyorum.

Verem hastalığı için mutlaka doktora gitmemiz gerekiyor 2-3 haftadan fazla süren öksüren insanların bu hastalığı da göz önünde bulundurarak muayene edilmesi gerekiyor hastalığın kendi kendine iyileşme ihtimali vardır ama%50 tedavisiz kalırsa vefat eder maalesef çok şükür ki uzun sürede sürse ilaçları olan tedavisi olan bir hastalık biraz sabır gerekiyor tedavisi ortalama en az 6 ay ve 9 ay sürebiliyor ama % 100 kadar tedavi edilebilecek bir hastalıktır dedi.

Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydilli yaptığı konuşmada halkımız ve çocuklarımız bilinçlensin istedik hocalarımızı buraya davet ettik sağ olsunlar bizleri kırmadılar dedi.

Ben Tekin Hocamıza teşekkür ediyorum bizleri kırmayıp geldikleri için vatandaşımızın bu hastalık konusunda bilgisi olabilir olmayadabilirde biliyorsunuz şu sın günlerde bir grip salgını var domuz gribi denilen ondan daha kötü olduğunu medya aracılığı ile seyrediyoruz bizde böyle bir şey düşündük istedik ki halkımızın bilgileri tazelensin duyarlı olalım dedik hocalarımız da bizleri kırmayarak ayağımıza kadar geldi onlara sizlerin aracılığınız ile tekrar halkım adına teşekkür ediyorum dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.