29/03/2024

VATANDAŞ NE DÜŞÜNÜYOR?

15 Mayıs 2015 - 00:00
VATANDAŞ NE DÜŞÜNÜYOR?

Memleketim Bolu Gazetesi olarak 25. Dönem Milletvekilliği Seçim sürecini İzzet Baysal Caddesinde vatandaşın görüşlerini alarak değerlendirdik. Partilerin seçim çalışmaları, muhalefetin durumu, Ak Parti iktidarı ve başkanlık sistemi hakkında vatandaş ne diyor?

Özel Haber: Elif SARIHAN

Memleketim Bolu Gazetesi olarak 25. Dönem Milletvekilliği Seçim sürecini İzzet Baysal Caddesinde vatandaşın görüşlerini alarak değerlendirdik. Partilerin seçim çalışmaları, muhalefetin durumu, Ak Parti iktidarı ve başkanlık sistemi hakkında vatandaş ne diyor?

İzzet Baysal Caddesi, Kent Meydanı ve Yukarı Çarşı da gazetemiz muhabiri, 25. Dönem Milletvekilliği Seçim sürecini vatandaşlarla yaptığı röportajlarla değerlendirdi. Vatandaş partilerin seçim çalışmaları, Ak Parti iktidarı, muhalefetin durumu ve başkanlık sistemi hakkında Bolulular ne düşünüyor?

Abdi Yıldırım: "Zonguldak biliyorsunuz ki maden şehridir. Zamanımda 70 bin işçi çalışıyordu. Göç alıyordu göç vermiyordu. Şimdi tamamen göç veriyor. Benim tahminim 5 tane milletvekili kontenjanımız var 2 Ak Parti, 2 CHP, 1 taneyi ise MHP'yi yakın görüyorum. İktidar emekliye hiçbir şey vermedi. Ben 26 yıl çalıştım 47 lira zam aldım. Ve sigarayı bıraktım. Sigara ya 1 lira zam geldi ayda 300 lirası öyle gitti. Güzel yapılan şeylerde var. Fakat hoşuma gitmeyen şeylerde var. Ben okul müdürüydüm en fazla sopayı benim çocuklarım yerdi benden. Çünkü babası okul müdürü diye başkasına dalaşmasın diye. Oyumu MHP'ye vermek istiyorum. Şuana kadar hep sağ partilere oy verdim. MHP ise Zonguldak Çaycuma da şuan için aday, Zonguldak ta köy hizmetlerinde görev yapmış,devlet bakanlığı yapmış onun çıkmasını bekliyoruz. Muhalefet partiler gerekeni yerine getirmek istiyorlar ama mecliste müsaade yok. Başkanlık Sistemini onaylamıyorum, Başkanlık sistemine gerek yok şuan başkan zaten."

Hasan Gökçelik: "Emekliyim, bizler 12 senedir denedik neyini gördük ki bundan sonra ne yapacak ki bize. Oyumu Kılıçdaroğlu'na vereceğim çünkü iki tane ikramiye verecek. Bolu'da seçim sonuçlarını vatandaş bilir ama bence ikisi yarı yarıya bölüşür. Takip edemiyoruz çünkü yanlarına yaklaşılmıyor. Neyi yapmış ki memnun olayım. Muhalefet partisi yapabildiklerini yapıyor ama ne yapsın adam çoğunluğu istediği gibi kullanıyor. Başkanlık sistemini desteklemiyorum."

Veysel Yaldızlı: "Emekliyim hangisi hayırlısıysa onu istiyoruz."

Sevime Soysuna: "Şuanda ortam çok güzel çok iyi, Allah razı olsun belediye başkanımızdan. Görünenlerden memnunuz hayırlısı ne ise onun gelmesini istiyoruz. Şuanda oyumu kime vereceğimi hiç düşünmedim. Muhalefet partisinin görevini yaptığını düşünmüyorum. Kumar gibi kimin kazanacağı kimin kaybedeceği belli olmaz ki."

Hayrettin Uğurlu: "Çalışmalar idare eder. Biz emekliyiz zam verilmiyor ki bize. Ak Parti sağlıkta başarılı oldu işsizlikte başarısız. Televizyonda izledim bütün yetkililer toplanmış, İran-Irak savaşında başarısız. Bunun yanında Türkiye de 17 bin işsiz var nereye gitti bu 17 bin işsiz. Suriye de adam gösteriyorlar Türkiye de aç işsiz insan yok mu? Başkanlık sistemi yanlış burası Türkiye Amerika değil. Yeni Türkiye diyorlar neresi yeni ? Aynı toprak neresi yeni ? Neden yeni Türkiye diyorlar 2023 de cezadan kurtulacak. Çünkü yeraltı maden ürünlerini çıkartılmasını yasakladılar."

Özkan Bey: "Kendi adlarına güzel çalışıyorlar. Ama halk için çalışma yok, kendileri için güzel çalışıyorlar. Bolu'da is durum 1,1,1 olur benim görüşüm o şekilde. MHP de biraz ilerleme var. CHP zaten bir tane garanti. AK Parti ise 2 milletvekili vardı 1 düşme olanağı %60 gibi görüyorum. Memnun olduklarımız var tabi ki. İktidarın çalışmaları güzel yani bunu göz ardı edemeyiz. Dolayısıyla eksikliklerde var onlarda tamamlanılacak. Muhalefetin de kendince görevleri var. Belki onlarda iktidar olsa onlarda bir şeyler yapmaya çalışırlar. Başkanlı sistemi olması gerekir. Osmanlı bu zamana kadar hep başarılı şekilde gitti. Başkanlık sisteminin olması lazım. Oyum Ak Partiye vereceğim."

Nazile Hanım: "Bolu'da yine eski parti kazanır. Pek memnunuz hastanelerden. Gidiyoruz muayene oluyoruz doktorlar başımızda pervane oluyorlar. Allah razı olsun. Arkasından bize memnun musunuz diye telefon ediyorlar. Bolu'nun bir yeri eksik değil her şeyi çarşıları pazarları Ankara , İstanbul gibi oldu. Her bir tarafı çok güzel oldu. Ben parti tutmuyorum. Yani şu bolluk eskilerde hiç yoktu. Kendi kafama göre diyorum ki Erdoğan yabancıları çok doldurdu ülkemize. Şimdi Allah muhafaza bir harp çıksa memleketimiz de ilk kurşunu bu yabancılar atar. Artık gerisini bilemem."

Cemalettin Bey: "Şimdiye kadar yapılan vaatlerden çok memnununuz. Şimdiye kadar yapılan vaatler göze güzel görünmeyle geçti ve yeni vaatlerden memnunuz inşallah olur. Bolu'da inşallah 2 tane CHP alır. Ak Partiyi inşallah düşürebilirler. Bitti memleket bitti , Cumhuriyetten eser kalmadı. Atatürk'ün kökünü kazıdılar. Yani her gerçek meydanda. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir hukuk devleti bu şekilde olmaz. Hukuk ile bu şekilde oynanmaz. İşine gelmedi al savcıya işine gelmedi al hakimi böyle bir hukuk olmaz. Hukuk devleti bitti dünyaya rezil olduk. Hayır başkanlık nedir daha dün 10 sene önce belediye başkanı iken başkanlık sistemine itiraz ediyordu. Şimdi Cumhurbaşkanı olunca başkan neye özeniyorsa kendisi istemiyordu. 10 sene önce İstanbul belediye başkanı iken Amerikan isteğidir diyordu. Şimdi Cumhurbaşkanı oldu halk tarafından seçtirdi kendini şimdi başkanlık istiyor. Herhalde saltanatlığa gidiyoruz padişahlığa gidiyoruz. Yapılan her şey iyidir ama nasıl yapıyor vatandaştan çıkıyor bunlar. 5'e yapıyor 10 vatandaştan gidiyor. 1 buçuk liralık sigara 6 lira olmuş içmeyin diyor alışmışım napayım içiyorum. Hadi ben içmeyeyim tütün ticareti ve tütünden gelir sağlayan halkımız ne yapacak? Verdi Amerikan - Japon tobacco şirketlerine bir sigara 6 lira 9 lira. Bu şirketlere fazlasıyla vergi veriyoruz. Yazık görebilen varsa gözlerin görmesi lazım gerçekler var ortada."

İsmini Vermek İstemeyen Vatandaş: "Benim fikrim bolunun şuan ki durumu, Türkiye için Bolu için gayet mükemmel. İnşallah biz bu durumun istikrarlı olarak devam etmesinden yanayız ve öylede olacak. Benim kendi kararım değil genel karar böyledir. 15 ile 20 senesini düşünecek olursak bundan daha iyisini beklemek nankörlük olurdu. Gayet güzel her şey. CHP zaten alamayacakta almamalıda çünkü çok konuşuyorlar bir şey yaptıkları yok. Bu işler leylak ile değil icraat ile olur. Nerede bir CHP belediye var ise orda ilerleme yok. İşçilere şu hakları vereceğiz diyorlar, belediyeler işçilerin haklarını veriyorlar zaten. Görünen köy kılavuz istemez. Her şey ortada. Başkanlık sistemi için Recep Tayyip Erdoğan ülkemiz için böyle bir şeyi uygun gördüyse kendini kanıtlamış biri. Başkanlığından şuana kadar yaptığı icatlar ortada. Bu ülkenin menfaati çıkarıdır tabi ki derim olsun. Bizim vatandaşlarımız bu konuda bilmiyor ama bugün Türkiye'nin cumhurbaşkanı gerekli görüyorsa tabi ki olumludur. O ne diyorsa benim ona inancım sonsuz. Dua edelim inşallah gerçi bazı güçler işin içine fesatlık karıştırma peşinde inşallah böyle bir şey olmaz."

İsmini Vermek İstemeyen Vatandaş : "Bence Bolu'da durum geçen dönem ile aynı. Memnun olduklarımda var olmadıklarımda var. Otoparktan memnunum üstüne yapılanlardan değilim. İzzet baysal caddesinden memnunum yapılan işçilikten memnun değilim. Yapılan iş doğru yapılan işçilik yanlış. Şöyle söyleyeyim Ak Parti 13 yıldır iktidarda ama Türkiye'de Ak Partinin alternatif bir parti yok. Böyle bir parti olmadığı için ise sıkıntı var. İyi bir muhalefet yok Türkiye'de. İyi bir muhalefet olmadığı için ise yine Ak Parti alır. Çünkü alternatifiniz olmadığı için gene o insana gitmek zorundasınız. Ben başkanlık işine olumlu bakıyorum. Çünkü Türkiye'de değil dünyada bu başbakanlık sistemi geçecektir. Önümüzdeki yıllar bunu daha net gösterecektir."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.