29/03/2024

SOLÜSYON BUZLANMAYI ÖNLEYECEK

10 Aralık 2013 - 00:00
SOLÜSYON BUZLANMAYI ÖNLEYECEK

Kış gelince İzzet Baysal Caddesi’nde yaşanacak buzlanmaya karşı kullanılacak solüsyon aracı, İzzet Baysal Caddesi’nin buzlanmasını önleyecek.

Haber: Elif SARIHAN

Bolu Belediyesi'nin aldığı solüsyon aracı buzlanma öncesi kullanılacak. Solüsyon buzlanma öncesi tedbir niteliği taşıyor. Araç yaşanacak buzlanma öncesi caddeye serpeceği solüsyonla buzlanmayı önleyecek. Böylece yayalar soğuk ve buzlu havalarda İzzet Baysal Caddesi'nde rahat yürüyebilecek. Araç aynı zamanda rampa ve eğimli yollarda da kullanılacak ve sürücüler içinde yokuşlarda buzlu havalarda kolaylık sağlayacak.

Solüsyon aracı hakkında açıklamalar yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; "İzzet Baysal Caddesi'nde don olunca herkes düşecek ve orası çekilmez bir yol olacak şeklinde kanaatler vardı. Şu anda solüsyonlu bir makine hazır. Aldık. Şu anda onunla oraları solüsyon sıkarak don olmasını önleyeceğiz" dedi.

Yılmaz konu ile ilgili olarak şunları kaydetti: Şu anda tabi eskisi kadar karımız olmuyor. Kara da ihtiyacımız var. Bolu turizm kenti olacak. Turizm kenti olunca da kardan nasibini alacak. Şu anda Kartalkaya'nın bir an önce açılması için oradaki tesisler ört gözle karı bekliyor. Biz karın yağmasını istiyoruz. Gelecekte tarımsal ürünlerin artması için yer altı sularının beslenmesi için çok büyük ehemmiyeti var. Bizim bir inanışımız var; kar yağınca mikroplar ölür, tabiat güzelleşir rahatlar diye. Birde bu nimetlerin yanında külfet var. Karda dışarıya çıktığınız zaman buzlanma var, araçların trafikteki yoğunluğu nedeniyle kazalar olabiliyor. Allah kazalardan veya ölümcül kazalardan Bolu'yu muhafaza etsin. Burada da yerel yönetimlere düşen hem belediye, hem il özel idaresine düşende yoların açık olmasını sağlamak. Kar bir den doldurunca, yolların birden açılması mümkün olmayabiliyor. O konu da vatandaşlarımız benim yerim niye açılmadı diye üzülebilir ama şunu bilmek lazım ki artık bunları çok uzun zaman almadan açabilecek konumdayız. Don olayları ile ilgili de en fazla şikayet edilen veya ileride sıkıntı olarak ifade ettiğiniz ya da yaptığınız görüşmelerle siyasi partilerin ifade ettiği İzzet Baysal Caddesi'nde don olunca herkes düşecek ve orası çekilmez bir yol olacak şeklinde kanaatler vardı. Şu anda solüsyonlu bir makine hazır. Aldık. Şu anda onunla oraları solüsyon sıkarak don olmasını önleyeceğiz. Ama ne kadar yaparsak yapalım karda insan düşebilir. Biz insanların mağdur olmaması için bütün önlemlerimizi alıyoruz. İlk defa Bolu'da solüsyonlu buzu önleme aracı alınmış ve faaliyete girmiştir. Burada eğimi yüksek olan ve buz tuttuğunda araçların t5rafik akışını engelleyecek yerlerde de bu solüsyonu kullanmaya başladık. Deniyoruz. İnşallah vatandaşlarımızda bu buzlanmayı engellediğimiz için düşme olayları daha az olur diye teşekkür eder diye bekliyoruz. Ama ben şunu da biliyorum ki düşmeler olsun, düşenlerden zevk alanlarda olacaktır. Ama hayat böyle. Bu hayat içerisinde iyisi de kötüsü de hep bizim adamlarımız. Biz hayatı yaşanabilir hale getirmek için bütün gücümüzle çalışacağız. Eksiklerimiz mutlaka olacaktır. Onları da zaten sizler uyaracaksınız, vatandaşlarımız uyaracak. Biz bu eksiklerimizi tamamlayacağız.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.