18/04/2024

Eski parayla Bir Katrilyon, yeni parayla Bir Milyarlık destek!

9 Aralık 2013 - 00:00
Eski parayla Bir Katrilyon, yeni parayla Bir Milyarlık destek!

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde Arşiv Numune Odası yeni hizmet binası açılışı ve İl Özel İdare Tarafından verilen yeni araçların teslim alınması ve çiftçilere Yüzde Elli hibe desteği ile verilen ekipmanların teslim törenine yüksek katılım gerçekleşti. Etkinlikte konuşma yapan AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, tarımsal alanlarda verimliliği arttırmak ve yeni ürünlerin yetiştirilmesi konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çok büyük destekler sağladığını söyledi. Ercoşkun tarımsal alanların sulanması için toplamda eki parayla Bir Katrilyon yeni parayla Bir Milyarlık bütçenin sulama göleti ve barajlara ayrıldığını ifade etti.

HABER: ZEKERİYA ERCİVAN

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde Arşiv Numune Odası yeni hizmet binası açılışı ve İl Özel İdare Tarafından verilen yeni araçların teslim alınması ve çiftçilere Yüzde Elli hibe desteği ile verilen ekipmanların teslim törenine Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. törene gösterilen ilgi gözlerden kaçmadı.

BİN METREKARELİK ALAN, ATIL DURUMDAN KURTULARAK BU ŞEKİLDE AKTİF HALE GELMİŞTİR

Etkinliğin açılış konuşmasını İsmail Taş yaptı. Taş şunları söyledi "Bitki Sağlığı Şubesi ile Hayvan Sağlığı Şubesi açık ofis şekline dönüştürülmüş, çiftçilerimizin memnuniyet esasına göre yine çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Bin metrekarelik alan, atıl durumdan kurtularak bu şekilde aktif hale gelmiştir. Geçen yıl söz verdiğimiz gibi bu alanın aktif hale gelemsini sağladık. Bir diğer konuda kurumumuz için önem arz eden arşivlerimiz birleştirilmiş, büyütülmüş gerektiğinde yararlanabilecek şekilde en iyi düzeye getirilmiştir. Kurumumuz için çok önemli olan hizmet kalitesini arttırarak çiftçilerimize yaptığımız hizmeti kolaylaştırmak amacıyla il özel idare kaynaklarıyla hizmet araçlarının alınması sağlanmıştır. Bu konuda Sayın Valimiz başta olmak üzere il genel meclisi başkanımızdan ve üyelerimizden ve il özel idaremizden ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

BOLU ÜÇTE BİR İHTİYACI KARŞILIYOR

Yetiştirilen büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısını ifade eden Taş kanatlı yetiştiriciliğinde ortalama 38 Milyon hayvanla Türkiye'nin üçte birlik ihtiyacının Bolu'dan karşılandığını söyledi. Taş sözlerinin devamında müdürlük olarak yaptıkları hizmet çalışmalarını anlattı bakanlığın çiftçinin daha iyi tarım yapabilmesi için verdiği desteklerden söz etti.

Arşiv Numune Odası yeni hizmet binası açılışı ve İl Özel İdare tarafından verilen yeni araçların teslim alınması ve çiftçilere yüzde elli hibe desteği ile verilen ekipmanların teslim töreninin devamında Tarım Bakanı Mehdi Eker'in tebrik mesajı okundu. Okunan mesajın ardından Ankara İl Tarım Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın yoğun programları nedeniyle katılamadıklarını mesajla ilettiler.

5 MİLYON LİRA KAZANDIRDIK

10 adet süt soğutma tankının üyelerine verilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Damızlık Sığır Yetiştirici Birliği Başkanı Muzaffer Bilici şu değerlendirmeleri yaptı "Biz birlik olarak merkez ilçe ve dört ilçemizle birlikte hizmet vermeye devam ediyoruz. Bin 700 üye ile çalışmalarını sürdüren ve müdürlüğümüzle yapılan protokol gereği yaklaşık 11 Bin işletmeye hizmet götüren hayvancılığın gelişmesi ve ıslah çalışmalarına katkı sunarak sığır cinsi hayvanların kayıt altına alarak ilimiz ekonomisine yaklaşık 5 Milyon Liralık katkı sağlayan birliğimiz kamu kurumu niteliği taşıyan bir yapıdadır. Son olarak gıda tarım ve hayvancılık bakanlığımız tarafından çiftçilerimize Yüzde Elli'ye varan karşılıksız hibe destekleri verilmektedir. Bu bağlamda kırsal kalkınma yatırımlarının destekleme programı kapsamında damızlık sığır yetiştiricileri birliği Yüzde Elli ekipman desteği için müracaatlarımızı yaptık. Şartları uygun olan üyelerimizin istifadesine sunduk. Bu kapsamda üyelerimizin sütlerini daha sağlıklı koşullarda saklayıp daha fazla gelir elde etmelerini sağlamaya amaçladık. Bize bu imkanları sağlayan bakanlığımıza, valimize, vekillerimize il müdürümüz Sayın İsmail Taş'a ve kırsal kalkınma şube müdürümüze ve bu konuda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı üyelerimiz adına teşekkür ediyorum.

SADECE ELMA DERSEK OLMUYOR

Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz etkinlikte şu değerlendirmeleri yaptı "Böyle önemli bir törene katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın üretici ile olan iç içe çalışmalarını ne kadar arttırabilirsek tarımsal arazisi çok olmayan ilimizde birim verimlilik oranını arttırmak için yapılan çalışmaları kutluyorum. Ağaçlandırma çalışmalarında çeşitlilik konusunda ki gayretleri yakından takip ediyorum. Sadece elma dersek olmuyor çünkü raf ömrü uzun olan kısa olanı aynı ağaçtan olmasına rağmen birinin fiyatı 1 Lira iken diğerinin fiyatı 2 Lira olabiliyor. Daha kaliteli ürün elde etme konusunda hem ürecinin hem de Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın iyi noktalara gelmesi bizleri memnun ediyor. Seben'deki çalışmaları yakinen bildiğim için son derece mutlu oluyorum. Yarısı hibe olan destekler ile tamamı hibe olan destekler konusunda Bolumuzun çok daha katkı alması anlamında hem valimizin hem siyasi irade olarak milletvekillerimizin katkılarını biliyorum.

CEVİZ VERİN PARKLARIMIZA DİKELİM

Ceviz ağaçlarından biraz da bize katkı sağlarsanız memnun olurum. Ceviz ağaçları uzun ömürlüdür. Belki parklarımızda kullanabiliriz diye düşünüyorum. Bildiğiniz gibi bir klasik cevizler var birde ceviz tarlaları var. Ben ilk defa Trakya'da bir ceviz tarlasına gittim 20 dönümlük ceviz tarlası vardı. Bizim burada ceviz dikilmez cevizi kargalar diker. İnsanların diktiği cevizlerin daha iri olduğunu görüyorsunuz. İnşallah bu cevizlerin verimliliği de artar diye düşünüyorum. Köylerimizde kalan nüfusun cebinin dolmasını sağlayacak etkinliklerin yapılması çok önemli.

BU YIL PATATES İYİ PARA YAPTI

AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun şu değerlendirmeleri yaptı "Ben geçtiğimiz yıl tohumluk patates dağıtımı ile ilgili gerçekleşen törende altını çizmiştim yeniden aynı konudan bahsetmek istiyorum. Çünkü bizler muhalefeti ile iktidarı ile rahat bir yıl geçiriyoruz. Bu yıl patates iyi para yaptı. Bu yıl patatesin düşük fiyatla satıldığına dair herhangi bir eleştiri yok genel manada bir memnuniyet var. Ben eminim ki önümüzdeki yıl yine herkes patates ekmeye çalışacak ve seneye patates fiyatlarında bir miktar düşüş olabilir kanaatindeyim. Bu kısır döngü maalesef hep devam ediyor.

EN FAZLA 3 YADA 4 YIL İÇERİNDE TAMAMINI BİTİRECEK NOKTAYA GELMİŞ OLACAĞIZ

Bolu belki 282 Bin nüfusuyla küçük bir olarak görünüyor ama merkezle birlikte 9 ilçemizle birlikte 492 köye sahip olan bir il Bolu. Göynük'ün bir ucundan Gerede'nin bir ucuna baktığınızda 250 kilometrelik geniş bir coğrafyada geniş bir dağılımla bu 9 ilçe bir araya geliyor. İlin Yüzde Altmış Beş'i de orman. Diğer taraftan tarımsal araziler miras hukuku ile bölüne bölüne küçük seviyelere düşmüş durumda. Buda verimliliği etkileyen en büyük nedenlerden bir tanesi. Biz Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın sulama imkanlarıyla çok önemli kazanımlara sahip oluyoruz. Bundan sonrada olacağız. Tekke Barajı'nın ihalesi 8 Kasım'da gerçekleşti yaklaşık olarak 250 Milyon liralık yatırımla bütün Dörtdivan ovasını etrafındaki köylerle birlikte ihtiyacını karşılayacak. Kıbrıscık'ta alan barajı sulamaya başlayacak. Göynük'te Hasanlar Cemaller baraj büyüklüğündeki sulama göletleri devreye girmiş olacak. Bolu'ya geldiğimizde Sultanbeyli, Sultanköy göletleri sulama amaçlı bunun yanında Bolu ovasında sulama imkanlarının kapalı sisteme alınması sulanmayan alanların sulamaya dahil edilmesi ile ilgili bir çalışma yine belki 150 Milyon Lira'ya mal olacak ve bu çalışma devam ediyor. Seben Taşlıyayla Göletiyle Bolu'nun Çukurovası diyebilmeğimiz bir alan sulanmış olacak. Bu rakamları alt alta koyduğunuzda bu yatırımlara eski parayla Bir Katrilyona yeni parayla Bir Milyar TL'lik bir yatırımdan bahsediyoruz. AK Parti iktidarında bir işe başlamak demek bitirmek demek. Biz bu işleri en fazla 3 yada 4 yıl içerinde tamamını bitirecek noktaya gelmiş olacağız.

YENİ ÜRÜN YETİŞTİRELİM

İşte sorun burada başlıyor. Biz bu işleri bitirdiğimizde hala patates ekiyor mu olacağız? Yoksa daha nitelikli tarım ürünleri yetiştirmek adına farklı bir takım ürünleri yetiştirmeye mi çalışacağız? Ben bu gün gerçekten çok mutluyum tarım bakanlığımızın ak parti iktidara geldikten sonra yatırım rakamlarını üç kat büyüten 20 Milyarlık büyüklüğü 60 Milyar'a çıkaran ülkemizi çok iyi noktalara getiren çok başarılı bir bakanımızdır. Sizlerin burada bu ilgisini görünce artık Bolu Tarım İl Müdürlüğü'nün ne kadar başarılı çalışmalar yaptığını ve bu çalışmaları sizlere aktarma noktasında başarılı olduğunu görüyorum, çok mutluyum. Verilen desteklerle birlikte Bolumuzu İnşallah tarım alanında da çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Ben bu yüksek katılımdan dolayı başta il müdürümüze ve çalışanlarına ve siz değerli çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.