18/04/2024

KEMER TAKMAYANA 77 LİRA CEZA

4 Aralık 2013 - 00:00
KEMER TAKMAYANA 77 LİRA CEZA

Bolu Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimde yangın tüpü bulunmayan araçların sürücüleri uyarıldı, emniyet kemeri takmayanlara ceza kesildi.

Haber: Elif SARIHAN

Bolu'da, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nün araçlar ve sürücüler üzerinde yaptığı uygulama sırasında kemer takmadığı için 77 TL ceza yiyen sürücü, çılgına dönerek makbuzu yırttı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, KaracasuYolu üzerinde sürücüler ve araçlara yönelik uygulama yaptı. Uygulama gereği ilk kontrol noktasında araçları durduran polisler, sürücülere emniyet kemeri uyarısı yaptı, sonra araçların bagajını inceleyerek yangın tüpü ve ilk yardım çantası bulundurmanın zorunlu olduğu uyarısını yaparak denetimi tamamladı. Direksiyonun başına geçen sürücüye emniyet kemeri taktırılarak broşür verildi. Kontrol noktasından ayrılan sürücünün uyarıları dikkate alıp almadığını kontrol etmek için 500 metre ileride başka bir kontrol noktası oluşturuldu. İlk kontrol noktasında uyarılan sürücülerin çoğu ikinci kontrol noktasına gelmeden emniyet kemerlerini çıkardı.

Telsizle anons edilen araçlar ikinci kontrol noktasına geldiklerinde emniyet kemeri kontrolü yeniden yapıldı. Uyarılara rağmen emniyet kemerini çıkaran iki sürücüye 77 TL ceza kesildi. Güzel bir uygulama olduğunu söyleyen ve emniyet kemerini çıkardığı için ceza kesilen sürücü Ayhan Deniz (38), "Bizim için güzel bir uygulama yapılıyor. Az geride uyarı yapıldı ancak yanımdaki arkadaşlar taktı. Emniyet kemerimde sıkıntı olduğu için ben takamadım. Zaten cezamızı da yedik" dedi.

Uygulama sırasında ilginç görüntüler de ortaya çıktı.Mehmet K(76) idaresindeki 14 BM 398 plakalı otomobil ilk kontrol noktasında uyarıldı. İkinci kontrol noktasına gelen sürücünün emniyet kemerinin takılı olmadığı görüldü. SürücüMehmet K'dan evraklarını isteyen trafik polisi, emniyet kemerini çıkardığı için ceza yazılacağını söyledi. Çılgına dönen adam, "Benim kemerim takılı. Siz tekrar durdurunca çıkardım. Neyin cezasını yazacaksınız" diyerek tepki gösterdi. Aracından hiç inmeyenMehmet K, bir süre bekledikten sonra polislere yeniden tepki göstererek, "Benim hastam var. Verin evraklarımı gideyim. Ne cezası keseceksiniz" dedi. Bunun üzerine trafik ekipleri sürücüyü uyararak ceza makbuzunu imzalamasını istedi. Evrakı imzalamayanMehmet K, "Ne kadar ceza yazdınız?" diye sordu sonra küfürler ederek polisin eline verdiği ceza makbuzunu yırtarak attı. Trafik polisinin emniyet kemerinin nasıl takılacağını göstermesinden sonra sürücü hızla kontrol noktasından ayrıldı.

Bolu Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimde yangın tüpü bulunmayan araçların sürücüleri uyarıldı, emniyet kemeri takmayanlara ceza kesildi.

Karacasu karayolunda emniyet kemeri, yangın söndürme tüpü ve ilkyardım çantası çantası kontrolü yapan trafik ekipleri, çok sayıda aracı durdurdu.

Ekipler, emniyet kemeri takmayanlara 77 lira ceza kesti, yangın söndürme tüpü bulunmayan sürücüleri de uyardı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.