18/04/2024

YEDİGÖLLER’E YILLIK 60 BİN ARAÇ GİRİŞ YAPACAK

5 Haziran 2014 - 00:00
YEDİGÖLLER’E YILLIK 60 BİN ARAÇ GİRİŞ YAPACAK

Yedigöller yolu asfaltlama çalışmaları Taşkesti-Abant, Sarıalan-Aladağ yolunun asfaltlanmasından sonra başlayacak. Çalışmalar tamamlanınca Yedigöller’e yıllık 60 bin aracın giriş yapması bekleniyor.

Haber: Elif SARIHAN

Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Akay yaptığı açıklamada, Bolu, Yedigöller yolunun 40 km'lik mesafesinin İl Özel İdare tarafından asfalt yapılacağını belirtti. Asfalt tamamlanınca Yedigöller'in ziyaretçi sayısının 4 kat artacağını düşündüklerini söyleyen Akay,"Şu anda yılda on bin araç giriyorsa asfalttan sonra yıllık 50-60-bin araç girer diye bekliyoruz. Planlamayı da ona göre yapacağız. Hedefimizde göllerin olduğu o bölgeye araç koymamak var, Bolu girişinde eski geyik üretme çiftliği vardı, düz geniş bir alan. Orayı otopark olarak dizayn ediyoruz. Tüm araçları oraya park ettireceğiz" şeklinde konuştu.

YEDİGÖLLER'E 20 ODALI BUTİK OTEL YAPILABİLİR

2014 yılı içerisinde otopark alanını tamamlayacaklarını açıklayan Akay, Yedigöller'e yapılması planlanan projeler hakkında da şu bilgileri verdi;

" Yaklaşık 400 araçlık otopark Bolu girişine olacak. Mengen girişine ise 100 araçlık bir otopark yapacağız. Bolu girişine, otoparkların yanına piknik ihtiyacını görecek alanları oluşturacağız. Tuvaletler, yağmur barınakları, büfeler olacak. Asfaltın ise alt yapısı oluşturuldu. Sanırım bu sene içinde oda bitebilir. Yedigöller bölgesinde ki bungalovların tadilatlarını yaptık 6 tane bungalovumuz şu anda kullanılabilir durumda. Burada ya bu bungalovların sayısı artacak yada buraya küçük çapta butik otel diyebileceğimiz 20 odalı bir yer düşünülüyor. Proje henüz şekillenmedi. Bu bölgede büyük bir arazi yok. Büyük otel düşünülmüyor doğaya zarar verir diye. Burada küçük çaplı konaklamayı çözeceğiz. Konaklamada lazım yani insanlarımız istiyor. Kampçılar için düzenli bir kamp alanı oluşturacağı. Çadırlı kamp alanını düzenli bir hale getireceğiz. Alt yapısını oluşturup gölün hemen yanında değil de başka bir tarafında olacak. Kampçının bulaşık yıkama yeri, elektriği, tuvaleti, duş alma yerleri yapılarak daha düzenli hale gelmiş olacak."

İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer ise Yedigöller yolu asfaltlama çalışmalarının yaz aylarında başlayacağını belirterek, "Yedigöller yolunda asfaltlamamız olacak. 2013 yılında Milletvekillerimiz Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü'nün özel gayretleri ile Bolu'ya Taşkesti-Abant, Sarıalan-Aladağ Yolu ve arta kalan para ile de Yedigöller yolunun sıcak asfalt yapılması için ayrılmış tahsisli bir paramız var. Bu parayla ilgili bütün alt yapıları oluşturduk. Hatta bu konuda belediyemizle de bir protokol imzalama noktasındayız. Öncellikle Taşkesti-Abant arası 12 km., Sarıalan-Aladağ arası 20 km. asfalt yapılacak. Bu yollarımızdan arta kalan para ile de Yedigöller yolunun ne kadarını asfaltlayabilirsek asfaltlayacağız. Şuan için tamamını bitirecek bütçemiz yok. Yedigöller yolu için bakanlıklar düzeyinde görüşmelerimiz devam etmekte. Temel hedefimiz Yedigöller yolunun da tamamının sıcak asfalta kavuşmasıdır. Kesin olan şey belli bir miktarını yapacak kadar bütçemiz var ve çalışmalar önümüzdeki yaz aylarında başlayacak" dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.