19/04/2024

DOKTORA EĞİTİM KRİTERLERİ İÇİN YENİ YOL HARİTASI

23 Mayıs 2014 - 00:00
DOKTORA EĞİTİM KRİTERLERİ İÇİN YENİ YOL HARİTASI

Doktora eğitimi alan 5 bin civarında öğrencisi ve doktora eğitimi sonrası üniversiteler dışındaki sektörlerde kariyerlerine devam eden kişi oranları açısından Türkiye, Avrupa ülkelerinin gerisinde kalıyor. Konu ile ilgili yeni bir yol haritası belirlemek amacıyla İstanbul’da “Ulusal ve Uluslararası Boyutlarıyla Doktora Eğitimi Çalıştayı” düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde 20/21 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleşen çalıştayda, Abant İzzet Baysal Üniversitesi de (AİBÜ) yer aldı. AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yaşar Dürüst, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Esra Koçoğlu, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Türkan Argon ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Erol Öztürk'ün katıldığı çalıştayda, Türkiye'de doktora eğitiminin daha iyi bir seviyeye getirilebilmesi için yapılması gerekenler ele alındı.

Çalıştayda, Türkiye'deki doktora öğrencileri üzerine yapılan anket sonuçları değerlendirilirken, Ulusal ve uluslararası bağlamda doktora eğitimi, yeterlik ve çerçeve açısından ortak doktora programları, Türkiye'deki doktora eğitiminin kurumsal yapısı ve işleyişi, Bologna uyum süreci, denklik kriterleri, kalite güvencesi gibi konularda bilimsel tebliğler sunuldu.

Ulusal ve Uluslararası ortak doktora programlarının güç birliği yapılarak özendirilmesi, Türkiye'deki doktora eğitimin mevcut durumu ve geleceği üzerine, çeşitli üniversitelerden gelen bilim adamlarının fikir alış verişinde bulunduğu çalıştayda, gündeme gelen öneri ve fikirler bir rapor Yüksek Öğretim Kurulu'na sunulacak.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.