29/03/2024

ZATEN PAHALIYDI DAHA DA PAHALANDI!

4 Mayıs 2014 - 00:00
ZATEN PAHALIYDI DAHA DA PAHALANDI!

Türkiye genelinde şehir içinde toplu taşıma araçlarından belediye otobüslerinde en yüksek ücret alınan illerin içinde 2.50 kuruşluk ulaşım bedeli ile Bolu’da yer alıyor. BankAsya’dan çıkarılan Dıt Kart uygulaması ile 1 lira 75 kuruş, normalde ise 2 lira 25 kuruş olan şehir içi ulaşım fiyatlarına 25 kuruş zam geldi.

Haber: Elif SARIHAN

Yerel seçimin ardından Belediye Meclisinin ilk toplantısında gündeme gelen otobüs ücretlerine zam yapılması talebi olumlu sonuçlandı. Komisyon zam talebini görüşerek, otobüs ücretlerine zam yapılmasını önermişti. Bolu Belediye Meclisi de önergeyi kabul ederek onayladı ve 1 Mayıs tarihi ile otobüslere biniş zamlandı.

Bir ayda iş günleri baz alındığında, işe gitmek için belediye otobüslerini kullanan Bolulular 130 lira ulaşım bedeli öderken, Ankara'da, özel halk otobüsleri ile minibüsleri kullananlar bütçelerinin 91 lirası ile ulaşım giderlerini karşılıyor. Çünkü Ankara'da Özel Halk Otobüsleri ve Belediye otobüslerinde öğrenci 1.30 kuruş, tam bilet 1.75 kuruş. Dolmuşlara indi-bindi ücreti ise 2 lira. Düzce'de ise tek bilette öğrenci tam ayrımı yok 2 lira ücreti, kartlı binişlerde tam 1.74 kuruş, öğrenci 1.22 kuruş olarak ücretlendirilmiş durumda.


Bolu Belediye Meclisi'nin yerel seçim sonrası yaptığı Nisan ayı ilk toplantısında Özel Halk Otobüsleri ve Kooperatiflerince biniş ücretlerine zam yapılması talebi gündeme gelmişti. BankAsya'dan çıkarılan Dıt Kart uygulaması ile 1 lira 75 kuruş, normalde ise 2 lira 25 kuruş olan şehir içi ulaşım fiyatlarına 25 kuruş zam geldi.
Benzine ve motorine yapılan zamlar nedeniyle otobüs işletmecileri tarafından önerilen zam talebi komisyon'dan 25 kuruş olarak çıktı. Plan ve Bütçe Komisyonunun 25 kuruşluk zam önerisi Bolu Belediye Meclisi'nde de kabul edildi. Yapılan oylama sonucunda toplu taşıma ücretlerine 25 kuruşluk zam yapılmasına karar verildi. Böylece vatandaşlar Dıt Kart uygulaması ile 2 TL'den, normalde ise 2.50 kuruştan toplu taşıma vasıtalarından faydalanabilecekler.
Türkiye genelinde şehir içi toplu taşıma araçlarından belediye otobüslerinde en yüksek ücret uygulanan iller arasında yer alan Bolu'da otobüs ücretlerine yapılan 25 kuruşluk zam 1 Mayıs itibari ile uygulamaya konuldu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.