16/04/2024

VALİ ÜMİT, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NDE BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

10 Ocak 2020 - 15:43
VALİ ÜMİT, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NDE BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Bolu Valisi Ahmet Ümit, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, Bolu basını ile bir araya geldi. 1 seneyi aşkın süredir Bolu basını ile beraber güzel işler yapmaya çalıştıklarını dile getiren Vali Ümit, “Hep birlikte içerisinde bulunduğumuz güzide topluma, Bolu’ya ve Bolululara hizmet edebilmek için gayret ediyoruz” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Bolu’da çalışan ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya gelen Bolu Valisi Ümit’in davetine İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Emin Demirkol ile birlikte Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ile Bolu’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.

“HEP BİRLİKTE İÇERİSİNDE BULUNDUĞUMUZ GÜZİDE TOPLUMA HAK ETTİKLERİ HİZMETLERİ SUNABİLMEK İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

Bolu insanının refahı ve huzuru için 1 seneyi aşkın süredir gazeteciler ile beraber çalıştıklarını söyleyen Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Bizler de sizler de kamu hizmeti yapıyoruz, yapıyorsunuz. En büyük ortak paydamız bu. Sizler devletimizle milletimiz arasında köprü olmaya çalışıyorsunuz.  Bizler devletimizin verdiği imkânlar ve sınırlar içerisinde milletimize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Kısacası hep birlikte içerisinde bulunduğumuz güzide topluma Bolu’ya ve Bolululara hizmet edebilmek için gayret ediyoruz” dedi.

“MUSTAFA COP KARDEŞİMİZİN ACISINI PAYLAŞIYORUZ”

Konuşmasında babasını kaybeden Bolu Olay Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Mustafa Cop’a da başsağlığı dileklerini aktararak acısını paylaştıklarını dile getiren Vali Ümit, “ Mustafa Cop kardeşimizin babası vefat etti. Devlete millete uzun yıllar hizmet etmiş çok değerli bir şahsiyeti dün itibari ile kaybettik. Mustafa Cop kardeşimize baş sağlığı dilerken merhum babasına ve bu vesile ile görevi başında hayatını kaybetmiş olan tüm gazetecilerimize Cenabı-ı Hak’tan rahmet diliyoruz. Makamları cennet, dereceleri âli olsun” şeklinde konuştu.

“İL GENELİNDE 260 PROJE YÜRÜTÜLDÜ”

Bugün basın mensuplarıyla hem 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamak hem de Valiliğimizin 2019 yılı faaliyetleriyle ilgili bilgilendirme yapmak üzere bir araya geldiklerini ifade eden Vali Ümit, “Yaklaşık 30 kurumumuzla Bolulu hemşerilerimizin, milletimizin emrinde çalışıyoruz, hizmet vermeye gayret ediyoruz. 2019 yılında ilimiz genelinde il merkezi ve ilçelerin tamamında 260 tane proje yürütüldü. Bu projelerin toplam bedelleri 3 milyar 734 milyon TL. 2019 yılı ödeneği 372 milyon TL idi. Projelerin fiziki gerçekleşmesi % 67’dir. Bazı projelerimiz bitti bazı projelerimiz ise devam ediyor. Bu yatırımlar ve çalışmalar devam edecek” dedi.  

KURUMLARIN ÇALIŞMALARI SUNUM HALİNDE BASIN MENSUPLARINA AKTARILDI

Vali Ümit’in konuşmasının ardından 2019 yılında Bolu Valiliğinin ve Valiliğe bağlı kurumların faaliyetleri ve Bolu ilinde 2019 yılında gerçekleştirilen hizmet ve üretimler ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

VALİ ÜMİT 2019 YILININ ÖNEMLİ OLAYLARINI AKTARDI

Sunumun ardından Vali Ümit, basın mensuplarına 2019 yılında yaşanan bazı özellikli olayları aktardı. Vali Ümit, Dörtdivan’da yaşanan sel felaketi ve akabinde Cumhurbaşkanlığımız tarafından mağdur ailelere gönderilen yaklaşık 1 milyon 280 bin TL ödeneğin mağdurlara teslim edildiğini, Beşiktaş Kulübünün Gerede Kamp ve Dinlenme Tesisinin açılışını, Mudurnu’da yaşanan hortum felaketi sonrası evlerinin çatıları hasar gören ailelerin aynı gün içinde çalışmalara başlanarak evlerinin tamiratının yapıldığını, 2019 yılında Bolu halkının hizmetine sunulan yeni Adalet Sarayı’nın, SGK binasının açılışını, Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Bolu’da 111 bin 340 adet fidanın toprakla buluşturulduğunu, Hukuk Fakültesi’nin temelinin atıldığını, Mudurnu’nun Dodurga Köyü’ne 22 yıldır getirilemeyen sağlıklı içme suyu hizmetinin getirildiğini ve Bolu’nun YKS başarısının artması gibi hususları basın mensupları ile paylaştı.

2020 YILI ÖNCELİKLERİMİZ

Vali Ahmet Ümit konuşmasının devamında Bolu Valiliği ve bağlı kurumlar olarak 2020 yılı öncelikli hedeflerini de basın mensupları ile paylaştı.

Vali Ümit, 2020 yılı hedeflerini “Her zaman olduğu gibi insan ve sevgi eksenli yönetişim, çevre kirliliği ile mücadele, kaçak yapılaşmayla mücadele, turizmin geliştirilmesi, Özel İdare başta olmak üzere yatırımların daha etkin şekilde yürütülmesi ve kültürel değerler” olarak aktarırken bunun yanında çocuklarımızın trafik eğitimi ve bilincini erken yaşta alabilmesi için  ‘Trafik Eğitim Pisti’ yapılacağını ve şehidimizin isminin verildiği Ozan Özen İlköğretim okuluna ‘Spor Salonu’ yapılacağını kaydetti.

“ORTADOĞU VE BALKANLARIN BELKİ DE AVRUPA’NIN DAVOS’UNU BİZ BOLU’DA GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ”

Vali Ümit, 2020 yılı önceliklerini aktarırken turizmin geliştirilmesi noktasında özellikle durarak, Bolu’nun Ortadoğu ve Balkanların belki de Avrupa’nın Davos’u olabileceğini aktardı. Vali Ümit şöyle konuştu:

“Hepimizin bildiği ve kabul ettiği gibi ilimizin hakikaten turizm noktasında çok ciddi bir potansiyeli var. Bu potansiyelin zaman içerisinde harekete geçeceğini ve Bolu’nun turizm konusunda layık olduğu yere geleceğine gönülden inanıyorum. Bunu kısmen olsun harekete geçirebilmek için geçen yıl turizm danışmanlarını ilimize davet ettik. Onların tavsiyelerini aldık ve bu sene hepinizin bildiği 510 bin dekarın üzerinde alanı kapsayan Köroğlu Turizm alanının master planının ihalesi yapılacak. Buna ilave olarak Abant’ta 200 bin dekar alana hitap eden yeni bir turizm alanı çalışması yaptık ve Bakanlığımızın tasdikine sunduk. Hazırlıklarımız tamam ve en kısa süre içerisinde master planının ihalesi yapılacak. Plan çıktığında bu alanda çok ciddi hareketlenme olacağı konusunda hiçbir tereddüdüm yok.

Bildiğiniz gibi İsviçre’de Davos denilen bir kent var. Her sene belli zamanlarda dünyanın ileri gelen politikacıları, iş adamları vb. kişiler orada toplanır ve bir takım konuları görüşür. Niçin bizde bir Davos olmasın. Ortadoğu ve Balkanların belki de Avrupa’nın Davos’unu biz Bolu’da gerçekleştirebiliriz. Bizim hedefimiz bu master planının yapılmasını müteakip bu alanda çok ciddi bir çalışma gerçekleştirmektir. Bu potansiyelimiz, bu imkânımız var. Bu dağlar, bu topraklar, bu ormanlar, bu insanlar bunu çok rahatlıkla bütün Avrupa ülkelerinden çok daha iyi bir şekilde başarabilecek kapasiteye sahiptir. Netice itibariyle bir gün inanıyorum ki Köroğlu Turizm alanında Ortadoğu ve Balkanların Davos’u diye zikredilebilecek çok önemli bir turizm alanı ve dünya siyasetinin, iş dünyasının gelip kamp yapabileceği, görüşebileceği güzel bir alan Bolu’ya kazandırılmış olacaktır”

“BU GÜZEL VE ANLAMLI GÜNDE BİZLERİ BURADA BULUŞTURAN SAYIN VALİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in konuşmasının ardından Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu söz alarak “Bu güzel ve anlamlı günde bizleri burada buluşturan Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Günümüz kutlu olsun, emekleriniz zayi olmasın inşallah. Bugün bizim için özel ve anlamlı bir gün. Bu vasıtayla 2019 yılını değerlendirdik ve bizim için çok güzel verimli bir toplantı oldu. Sayın Valimize ve toplantımıza katılan müdürlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

VALİ ÜMİT GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLANDIRDI

Yapılan konuşmaların ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit, gazeteciler tarafından sorulan soruları cevapladı.

Vali Ümit, Bolu Valiliği ve bağlı kurumları hakkında gelen soruları cevaplamasının ardından “10 Ocak çalışan Gazeteciler gününüz kutlu olsun, mutlu olsun. Nice nice yıllara inşallah sağlık sıhhat içerisinde güzel hizmetlerle damgalarınızı vurursunuz. Hep birlikte bu güzel vatanda yüce milletimize hizmet etmeyi Cenab-ı Hak nasip ve müyesser eylesin” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından verilen kahvaltılı basın toplantısı çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.  

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.