19/04/2024

EYT “ÜÇ İLİ” BİRLEŞTİRDİ

26 Kasım 2019 - 08:26
EYT “ÜÇ İLİ” BİRLEŞTİRDİ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Bolu Düzce Sakarya(BDS) ilk genel kurulunu Düzce’de gerçekleştirerek resmiyet kazandı.

EYT (BDS) Dernek başkanlığına Mehmet Ali Çelik getirildi. Başkan Çelik, genel kurul sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında gösterilen ilgi ve teveccühe teşekkür ederek “Kimsenin arka bahçesi olmadık olmayacağız da. EYT’lilerin gasp edilen ve yok sayılan haklarının temin için mücadelemiz sürecek. Üç ilin tek konu hakkında bir araya gelmesi savunduğumuz davanın önemi açısından daha da anlamlıdır” diyerek  aynı hedefler konusunda azim ve kararlılığımızın süreceği mesajını verdi.  Kongrede konuşan Başkan Mehmet Ali Çelik; “Düzce, Bolu ve Sakarya belki de tarihte hiçbir dernekte bu şekilde bir araya gelmemiştir” dedi.

“TOPLUM BİZİ ANLAYAMADI”

Yeni kurulan EYT( Bolu Düzce Sakarya) Dernek Başkanı Mehmet Ali Çelik “Toplum bizi anlayamadı” diye başladığı sözlerini şu şekilde tamamladı:

”Bizler yaklaşık 25-30 yıl çalışmış devlete olan bütün vergilerini, primlerini ve borçlarını ödemiş fakat 1999 yılında çıkartılan bir yasa ile tamamen usulsüz olarak hakları elinden alınmış ve ardından 2008 yılında üzerine kaldıramayacağı bir yük konmuş çalışan kesimiz. Emekliyiz, çiftçiyiz, memuruz. Biz kesinlikle bu ülkenin esnafı olmakla beraber her şeyiyiz. Yaşı itibariyle bizler 45, 50, 55 ve 60 yaşları arasında bu memleketin en olgun, en dinamik ve bu memlekete en fazla katkıda bulunan, şuan Türkiye’nin bu hale gelmesi için en büyük çalışmaları yapan kitleleriz. Biz sesini her yerde duyuran yaklaşık 5-6 milyon olarak sayısı belirtilen ve toplumun temel taşları olan EYT ailesi olarak bugün burada bir aradayız. Düzce Bolu ve Sakarya gibi üç tane ilin birleşmesi ile en güzel örneği veriyoruz. Düzce Bolu ve Sakarya belki de tarihte hiçbir dernekte bu şekilde bir araya gelmemiştir. Şu gösteriyor ki bu birliktelik nasıl Düzce Bolu ve Sakarya’yı bir araya getirdiyse bugün Türkiye’de bütün illeri bir araya getirmiştir. Bu gücü bir araya getirmenin mutlu sevincini yaşıyoruz”

ÜÇ İL TEK ÇATI ALTINDA DAYANIŞMA İÇİNDE

Düzce, Sakarya ve Bolu’dan gelen EYT’liler daha önce kararlaştırdıkları program çerçevesinde genel kurul için biraya yüz kişiye yakın gurup Divanın oluşmasıyla birlikte genel kurullarını gerçekleştirdi. EYT Sakarya İl Temsilcisi İlhan Korkmaz, Bolu EYT İl Temsilcisi Ersoy Bayhan ve Düzce EYT İl Temsilcisi Mehmet Ali Çelik’in üç ilden gelen gönüllü kadın erkek gurupların biraraya gelmesi ile kurulan organizasyonda Bolu, Düzce Sakarya (BDS) Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)  grubu tek dernek ve tek çatı altında ilk genel kurullarını gerçekleştirdi.

Genel Kurul sonrası dernek Başkanı Mehmet Ali Çelik Merkez TV’ye yaptığı açıklamada üç ayrı ilden olsa da aynı idealleri paylaşan fedakar insanların Düzce’de toplanarak kurulan derneğin büyük hedeflerin temini için emeklilikte yaşa takılanların tercümanı olacağını söyledi

EYT Sakarya Temsilcisi ve yeni Derneğin Yönetim kurulu Üyesi İlhan Korkmaz ve Bolu EYT İl Temsilcisi ve yeni derneğin Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Korkmaz’da Merkez Tv’ye genel kurul sonrası kanaatlerini şu cümlelerle ifade ettiler:

Kurulan  EYT(BDS)’nin  Sakarya’dan katılan Kadın Kolları Başkanı Züleyha Aktaş’ta “Bizler EYT olarak devletimize yük değiliz. Haklarımızı dernek çatısı altında ifade etmeye devam edeceğiz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.