19/03/2024

CHP BOLU'DA SEÇİME GİDİYOR

14 Ekim 2019 - 09:46

Bolu’da, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından gözlerin çevrildiği CHP Bolu İl ve İlçe Başkanlığı seçimlerinde takvim belli oldu.

Bugün itibariye başlayan seçim takvimiyle birlikte, muhtarlık  esasına göre tanzim edilmiş “üye çizelgeleri” hazırlanmaya başlandı. Yarın il ve ilçe başkanlıklarına gönderilecek olan üye çizelgeleri 21 Ekim tarihinde saat 10.00 itibariyile İl Başkanlığı’nda askıya çıkacak. Listeler 27 Ekim tarihinde itiraz sürelerinin de bitmesiyle askıdan inecek.

İLÇE DELEGELERİ SEÇİMİ 8 KASIM’DA

Cumhuriyet Halk Partisi için büyük öneme sahip olan ilçe delege seçimleri 8 Kasım tarihinde başlayacak. 22 gün boyunca sürecek olan delege seçimleri  1 Aralık Pazar günü sona erecek.

KONGRE ARALIK-OCAK ARASI

Delege seçimlerinin bitmesiyle birlikte CHP Bolu İlçe Kongresi süresi 14 Aralık Cumartesi günü başlayacak. Şuana kadar Bolu Belediye Meclis üyesi Tahsin Mert Karagöz’ün isminin geçtiği ilçe başkanlığı için kongre sürecinin son tarihi 27 Ocak olarak belirlendi.

İL BAŞKANI 2020’DE BELLİ OLACAK

Kongre seçim takviminin son aşamasında CHP’nin yeni il başkanı belirlenecek. 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak olan il kongre süreci 2 Mart 2020’de sona erecek. İl Başkanlığı için Genel Merkez tarafından Kazım Karsu’nun devam etmesi yönünde telkinler olsa da, Karsu’nun bazı gerekçelerle istemediği gelen bilgiler arasında. İl Başkanlığı için en yakın ismin ise mevcut merkez ilçe başkanı Ersan Türkoğlu’nun biliniyor.

Bolununhaberi.com

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.