19/04/2024

NEDRET YILDIZ YAZDI; ALKOL

4 Eylül 2019 - 11:46
NEDRET YILDIZ YAZDI; ALKOL

Merakla beklediğimiz; “Eksi büyüdük” ve vatandaşın gelirinin yüzde 80’nini oluşturan gıda oranının % 25 alınarak hesaplanan enflasyon rakamı açıklamalarından sonra, merakla beklediğimiz belediye düellosu da gerçekleşti!

Yer meclis salonu, atışma Bolu’da ki alkol mekanlarının hangi bölge ya da bölgelerde olması tartışması, kürsüde AKP grup başkan vekili Sayın Burak Balaban, bir önce ki olmadığı mecliste bu konuda konuşma yapan ve kendisini hedef alan Başkana cevap veriyor.
Konuşması, Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve diğerlerine saygı sunulması, bu konuda Başkan’ın es geçilmesi, Kurban Bayramı, Hicri Yıl, 30 Ağustos ve Malazgirt kutlamalarıyla başlıyor.
Konu alkol alanlarıydı belki ama Burak Bey’in konuşma içinde baş örtüsü, geçmişte pazar yerinde kurulan seyyar mescit konusuna gönderme yapması dikkat çekici olduğu kadar onlardan alıştığımız, çokta şaşırmadığımız alkol temelinden bir yerlere muhafazakar algısı enjekte etmesi de gözümüzden kaçmadı.
Evet, konuşması içindeki “halkın huzurunun bozulmaması” konusu bir mecliste konuşulması gereken bir konuydu ama keşke sadece o sınırlar arasında kalarak toplumu temsil edebilseydi.
Alkollü yerlerin şehir içinde olmasından toplumun huzurunu bozduğundan dem vuran Sayın Balaban “daha geçen hafta içkili lokantaların önünde iki kavga çıktı” dedi, dikkat çekti.
İyi de Sayın Balaban, o senin bahsettiğin kavganın oranı; İzzet Baysal caddesi ve çevresini getirdiğiniz halle, caddenin ortasına yerleştirdiğiniz banklarda akşama kadar oturup ümmet diye ülkeye soktuklarınızın sağa sola bakarak çoluk çocuğu taciz ederek, sokakların ortasına kadar çıkan masallarda kendini bilmezlerin ona buna laf atarak başlayan kavgaların oranının yanında devede kulak kalır.
Sen belli bir saatten sonra çoluğunu çocuğunu kendin olmadan şehrin merkezinde ki caddelere ya da parklara yollayabiliyor musun?
Ben yollamayı bırak kendim bile cesaret edemiyorum.
Bundan otuz yıl önce bahsettiğim o sokakta, belediyenin üstünde Boluspor Kulübü’nde, Mercan ve İdris Restoranlarda, rahmetli Cemal Ağabeyin Deniz Atlarında ve hatırlamadığım bir çok mekanda içki içilir ama sabaha kadar o sokaklarda güvenli bir şekilde gezilirdi.
İçkinin sağcısı, solcusu, muhafazakarı, olanı, olmayanı olmaz. 
İçki de sigara da içmem hatta içene saygı duymakla beraber ikisinden de nefret ederim. Ama şehrin huzuru konusunda bu kadar hata varken, lokal bir konuyla diğer motifleriyle beraber soyunulan muhafazakarlığa , huzurdan, faizden millet inim inim inlerken konuşmayı selam ve duayla bitirmeye, bir sürü iş varken polemiklerle geçirilen boş zamana benim itirazım.
Delikanlılığa gelince, onun ölçme yeri de o yüce meclis salonu değil.
Ama adama sorarlar; milletin parasıyla o cadde yap boz tahtasına çevrildiğinde, eskisinin yanında hiç bir şeye benzemeyen o meclis salonu ve hilkat garibesi yeni belediye binası o çok sevdiğinizi söylediğiniz ecdat yadigarı caminin yanında acımasızca yükseltildiğinde, yanında oturduğun ustan sayılacak Semih Bey Bolu’nun tarihine sahip çıkayım derken o zaman ki Belediye Başkanı’nın zulmüyle projelerine çıkaramadığı ruhsatlarla neredeyse aç susuz bırakıldığında, halk istemediği halde, birde üstüne üstlük mahkeme kararı çıkmasına rağmen milyonlarca para harcayarak şimdi çürümeye bırakılan Gölcük Milli Parkı’nın kalbine sapladığınız o kimin kalacağı ya da kalırken ne yapacaklarını bilmediğimiz bungalovların yapılma kararı alınırken, birkaç tane kalmış tarihi yapıların o veya bu sebeple yıkılırken neredeydi delikanlılığınız? Bu kadar yanlış iş varken, birinde itirazınız ya da şerhiniz var mı? Varsa açıklayın bizde bilelim. Bizde geçtik o sıralardan. Açın o dönemin kayıtlarını, Bolu için aslanlar gibi partimizin karşısında nasıl durmuşuz bir görün. 
Daha son yirmi senede kişi başına düşen alkol tüketiminin artışından, alkollü içeceklerden alınan vergilerin kullanımından bahsetmiyorum.
Dediğiniz gibi özneniz Bolu olsun.
Milletin gözü artık açıldı. Yaptığınız ucuz siyasette artık kimse prim vermiyor. Parti rozetlerinizi çıkartıp sokakta orada burada karşılaştığınız, çayın çorbasını içtiğiniz, yüz yüze baktığınız insanlarla sırf bir sonraki seçim ya da iktidar uğruna kötü olmak, boşuna didişmek yerine bu şehir için, bu şehirde yaşayan insanların yaşam standartlarının yükselmesi için gereğini yapın.
Size de bu yakışır.
N.Y.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.