16/04/2024

TRAFİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

17 Temmuz 2019 - 20:10
TRAFİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik trafik eylem planları, kampanyalar, trafik düzenleme ve denetleme ile bilgilendirme faaliyetlerinin hassasiyetle yürütülmesine yönelik uygulamaların gözden geçirildiği, ‘Trafik Değerlendirme Toplantısı’ Bolu Valisi Ahmet Ümit başkanlığında, Valilik Abant Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Trafik kazalarından kaynaklı ölüm vakalarının %50 oranında azaltılmasına yönelik İçişleri Bakanlığı'nın "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı 2011 - 2020"kapsamında 2019 yılı ilk 6 ay değerlendirme toplantısına Bolu Valisi Ahmet Ümit, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, ilgili daire müdürleri, trafikten sorumlu birim amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı toplantıya ilişkin yaptıkları sunumlarda; 

“Yaya Öncelikli Trafik Yılı Projesi” kapsamında yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu noktalarda eksik olan yatay ve dikey işaretlemelerin tamamlanması hususunda yapılan çalışmalar, ışıksız okul ve yaya geçitlerine “ÖNCE YAYA” görsellerinin çizilmesi hususunda yapılan çalışmalar ile yaya önceliğine ilişkin polis ve jandarma birimlerince Karayolları Trafik Kanunu gereğince yapılan işlem sayıları, “Bu Yolda Hep Birlikteyiz Projesi” kapsamında trafik hizmetleri branşı dışında trafik kuralı ihlal tespit tutanağı düzenleme yetkisi verilen personel sayısı ile seyir halinde cep telefonu ile görüşme, trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirme–makas atma ve emniyet kemeri kullanmama maddeleri gereğince yapılan işlem sayıları, cep telefonu, aşırı hız, yakın takip ve hatalı şerit değiştirmeden kaynaklı kazalar gibi konularda hazırlanan kısa filmlerin araç sürücüsü ile araç içerisinde bulunanların izlemesini sağlamak amacıyla oluşturulan “Yaşam Tüneli” hakkında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi vb. konular ele alındı. 

Toplantı sonrasında kurumlar tarafından 2019 yılı ilk 6 ayı verileri doğrultusunda Temmuz – Aralık döneminde alınacak trafik tedbirleri değerlendirildi. 

Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili kurumların yapılan çalışmalara gerekli desteğinin sağlanması amacıyla görüş alışverişinde bulunuldu.

Yapılan toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “İçişleri Bakanlığımız trafik güvenliğimiz konusu üzerinde özellikle duruyor. Bu amaçla önemli projeleri yürürlüğe koydu. Bizim de amacımız bu çalışmaları daha da geliştirmek. Özellikle araçta sürücülerin telefon görüşmeleri başta olmak üzere hız, makas atma, emniyet kemeri takmama vb. olayların üzerinde daha fazla duracağız. Çünkü vatandaşlarımızın can ve mal kaybını istemiyoruz. Otoyolda araç durduramadığımız için otoyolda kontrol mekanizması daha zayıf. Ama D-100 karayolumuzu daha kapsamlı denetleyebiliyoruz. Tüm personelimize çalışmalarında başarılar diliyorum. Diğer yandan sürücülerimizin yaya önceliğine azami ölçüde riayet ettiklerini görmek bizi memnun ediyor. Bu hassasiyetleri sebebiyle tüm sürücülerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İl genelinde trafikle ilgili çalışmaların değerlendirilmesi ve eksikliklerin tespit edilerek çalışmaların hızlandırılması amacıyla kararların alındığı toplantı, Vali Ümit’in yaptığı değerlendirmenin ardından sona erdi.

1 yorum yapılmış

  • HasanKudal18 Temmuz 2019 • 10:42

    Çok degerli bir şehir içi trafik müdürünüz var. Halkla uyumlu ciddi görevini meslek disiplini çinde ekip arkadaşları ile birlikte uyumlu olarak yürüttüğünü görüyorum. Kolay gelsin

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.