18/04/2024

KIBRISCIK KÖYLÜSÜNE YENİ EK GELİR SAĞLAYACAK PROJE…

10 Temmuz 2019 - 13:18
KIBRISCIK KÖYLÜSÜNE YENİ EK GELİR SAĞLAYACAK PROJE…

Kıbrıscık Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Kıbrıscık Orman İşletme Şefliği 2019 yılı rehabilitasyon programı kapsamında 5,0 hektar sahada yapılan Karaçalı’ya Hünnap aşılama ve hünnap fidanı dikim çalışmalarına başlandı.

Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin’in katılımıyla gerçekleştirilen fidan dikim çalışmalarına Bölge Müdür Yardımcıları Ferdi Özer, Yılmaz Yıldız ve Nizamettin Ören, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şube Müdürü Lütfi Kızılyel, Kıbrıscık Orman İşletme Müdürü Özgür Müftüoğlu ve İşletme Şefleri katıldı.

Kıbrıscık Orman İşletme Şefliği 76 ve 78 nolu bölmelerde 5 hektar sahada BArMt meşceresinde yöresel adı Karaçalı (Paliurus spina) olan bitkilere 300 adet Hünnap (Ziziphus zizyphus) aşısı yapılması ve boşluk alanlara 500 adet Hünnap fidanı dikilmek suretiyle atıl vaziyette bulunan araziden köylümüzün ek gelir elde etmesi hedeflendi.

Bolu’da ilk defa uygulanacak olan bu çalışmaların aşılama ve dikim aşamasının tamamlandığı, bakım çalışmalarının 2019 yılı sonuna kadar tamamlanmasın planlandığı ifade edildi.

4 yorum yapılmış

  • TalipCan10 Temmuz 2019 • 15:51

    Hünnap hem değerli, hem de verimli bir meyve. Başarılı olur umarım.
  • brahimyksel10 Temmuz 2019 • 16:03

    KIBRISCIKın güzel insanlarına her şeyin güzeli yakışır
  • BeytullahALTINZ10 Temmuz 2019 • 16:16

    Güzel bir çalışma tebrik ederim bu ve benzeri çalışmaların devamını dilerim. Arazi yapısı ve coğrafi / iklim şartlarına uygun üretim çözümleri geliştirilerek yöre halkının yararına sunulması güzel bir uygulama, atıl arazinin kullanılarak üretime dönük bu ve benzeri çalışmaların geliştirilerek devamını dilerim
  • Yusuf11 Temmuz 2019 • 18:32

    Yıllardır gariban bırakılmış saf ,temiz ,gururlu ,çalışkan ve zeki olan benim memleketim mert Köroğlu diyarı insanımız için en iyisi olur inşallah .Emeği n sonu bol kazanç olsun.Bu iş için emeği olan herkese teşekkür.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.