16/04/2024

6 İL VE 3 İLÇE BU PROJEYE ONAY BEKLİYOR...

20 Haziran 2019 - 14:22

Ankara’dan Kocaeli’ye kadar sadece 2 istasyonlu olması planlanan YHT hattına alternatif proje hazırlayarak 6 il, 3 ilçeyi de dahil eden DÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şamandar Merkez TV’de canlı yayınlanan haber programı Kara Kutu’da Gazeteci Arzu Sarı’ya projenin ayrıntılarını anlattı. Yayına Ankara’dan telefonla katılan Düzce ve Bolu AK Parti milletvekilleri Ayşe Keşir ve Arzu Aydın ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan projenin bir an önce hayata geçirilmesinin bölgenin yararına olacağını söyledi.

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar Merkez TV’de canlı yayınlanan Kara Kutu adlı haber programında Gazeteci Arzu Sarı’ya Yüksek Hızlı Tren güzergahına ilişkin hazırladığı alternatif projenin ayrıntılarını anlattı.

Daha önce hazırlanan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda bulunan 2 istasyonlu YHT projesinden çok daha avantajlı ve ucuz maliyetli olacağını söylediği alternatif projenin detaylarını anlatan Prof. Şamandar, bu projenin 6 il ve 3 ilçeyi kapsayacağını ve bölgenin daha büyük fayda sağlayacağını belirtti.

İlk projenin Ankara’dan Kocaeli’ye kadar sadece Beypazarı ve Sakarya’da olmak üzere 2 istasyonlu planlandığını söyleyen Şamandar, kendi projesinin ise Ankara-Kızılcahamam-Gerede-Bolu-Düzce-Hendek-Sakarya-İzmit-Gebze-İstanbul güzerhahında istasyonları olacak şekilde hazırlandığını belirtti.

Canlı yayına Ankara’dan telefon bağlantısı ile katılan Düzce AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir ve Bolu AK Parti Milletvekili Arzu Aydın konuyu Ankara’da takip ettiklerini, bakanlıktan en kısa sürede içinde Bolu ve Düzce’nin olduğu alternatif projenin onaylanması için gerekli temasları yapacaklarını söyledi. Programa yine telefonla bağlanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da bu projenin Bolu’nun menfaatine olacağını söyleyerek kesinlikle desteklediğini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.