29/03/2024

SEBEN TAŞLIYAYLA GÖLÜNDE DOĞA KATLİAMI

20 Haziran 2019 - 10:01

GÖLÜN İÇERİSİNDE KİLOMETRELERCE UZUNLUKTA BALIK AĞI BULUNDU

Bolu'nun Seben ilçesinde bulunan Abant'ın 7 katı büyüklüğündeki Taşlıyayla gölünde metrelerce uzunluktaki misina ağlarla avcılık yapanlar doğa katliamına neden oluyor. Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu’na bağlı gönüllü üyeler tekneyle açıldıkları gölün içerisinde avcıların gölün içerisinde bıraktığı onlarca ağ ile karşılaştı.

Bolu'daki ticari avcılık sahalarından bir tanesi olan Taşlıyayla Gölü içerisindeki ağaçlara takılıp kalan misina ağlar önce balıkları daha sonrasında da suya bağımlı yaşayan diğer canlıları tehdit etmeye devam ediyor.  Amatör olta balıkçılığının birçok konuda kısıtlanması sebebiyle doğayla daha çok baş başa kalıp şehir ve iş stresinden aileleri ile birlikte uzaklaşmak isteyen doğa aşığı olta balıkçılarına kapanan Taşlıyayla Gölü’nde 16 Haziran 2019’da yeni sezonun açılmasıyla birlikte  doğa katliamı yapıldığı ortaya çıktı.

Merkezi Ankara’da bulunan Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu üyeleri Taşlı yayla Gölü’ne tekne ile açılarak gölde bırakılan misina ağları görüntüledi.

Olta balıkçılığının kurallarına uygun şekilde yapılması için gönüllü olarak mücadele veren federasyon üyeleri su içerisindeki ağaçlara takıldıklarından dolayı toplanamayan ve kopup kalan kilometrelerce misina ağlarını topladı.

Su içerisindeki ağaçlara takılıp kopan misina ağlar yıllarca su içerisinde asılı kalarak hayalet avcılık yapmaya devam edip su canlılarının neslinin devamını tehdit ederken doğal yaşama karşı büyük bir tehdit oluşturuyor.

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Serkan İnanç, ortaya çıkan görüntülerin ardından ilgili tüm kurumlara müracaatlarını yapacaklarını belirtere, "Bu kiralamadan bir an önce vazgeçilmeli. Suyun içerisinde kalan ağların Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışmaları sonrasında toplanmasını talep edeceğiz. Bizlerde gönüllü olarak bu çalışmalarda yer almak isteriz. Bolu, doğal güzellikleriyle ülkemizin en güzel şehirlerinden birisi. Sportif olta balıkçıları yıllardır bu tür konulara dikkat çekerek Bolu ve ülkemiz genelinde ciddi çalışmalar yapılması için çaba sarf ediyor. Bolu ili biz doğa aşığı olta balıkçıları için vazgeçilmez bir doğa harikasıdır. Korunup kontrol altında tutularak bizden sonraki kuşaklara aktarılması en büyük dileğimizdir. Ağlara takılıp kalan balıkların çürümüş görüntüleri bu kiralamanın ne denli yanlış olduğunu gözler önüne sermektedir" dedi.

Seben Taşlıyayla gölü 20 Kasım 2014 tarihinde Bolu ve ülke ekonomisine katkı sağlaması maksadıyla yıllık 20 ton avlanabilir stok üzerinden 5 bin TL' ye Su Ürünleri Kooperatifine kiraya verilmişti.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.