19/04/2024

EVİNİZDE DİKKAT EDİN...

28 Mayıs 2019 - 16:19

Sağlıklı beslenmeye özen gösteriyoruz. Gıdaları seçerken, satın alırken bilinçli bir tüketici gibi davranıyoruz ancak eve geldikten sonra gıdaları tüketime hazır hale getirirken gözümüzden kaçan bazı durumlar, istemeden ve bilmeden de olsa yaptığımız hatalar gıdanın sağlığımızı tehdit edebilecek konuma gelmesine neden olabiliyor. Özel Fatma Hatun Hastanesi Diyetisyeni Eda Evren Özdemir gıdaların tüketimi sırasında evde dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

Gıda ve gıda tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler hakkında önemli bilgiler veren Özel Fatma Hatun Hastanesi Diyetisyeni Eda Evren Özdemir, “Bilinçli tüketici olmak; güvenilir gıda tercih etmek, gıdalarımızı seçerken dikkatli olmaktan geçiyor. Sadece bu kadarla kalmaz. Evinize getirip, tüketime hazır hale getirdiğiniz gıdalar bu yolculuğu gerçekten sağlıklı olarak mı tamamlıyor yoksa sizin de bilmeden bulunduğunuz katkılarla sağlığınızı tehdit eder hale mi geliyor?” diyerek, evde dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

EVİNİZDE DİKKAT EDİN

Diyetisyen Özdemir, gıdaları tüketmeden önce mutlaka yıkanması gerektiğine vurgu yaparak, gıdanın temiz olduğundan emin olunması gerektiğini söyledi. “Yemek hazırlamadan önce mutlaka ellerinizi yıkayın; yemek yaptığınız ekipmanların temiz olduğundan emin olun” diyen Özdemir, gıdaların birbiriyle bulaştırılmasının son derece sakıncalı olduğunun da altını çizdi. Buna engel olmak için et kesilen bıçakla veya kesme tahtasıyla sonrasında sebze veya ekmek doğranmaması gerekiyor.

DONMUŞ GIDANIN YAVAŞ ÇÖZÜNMESİNİ SAĞLAYIN

Dondurucuda bulunan çiğ eti kullanmadan önce bir kaba alarak yine buzdolabında çözdürülmesi, sonrasında ise yemek yapımı için kullanılması gerektiğini belirten Özdemir, dondurulmuş gıdaların yavaş çözülmelerinin önemine dikkat çekiyor.

PİŞMİŞ VE ÇİĞ GIDAYI YAN YANA TUTMAYIN

Özdemir ayrıca buzdolabındaki çiğ ve pişmiş gıdaların yan yana bulunmaması gerektiğini, ayrı ayrı raflarda muhafaza edilmesi gerektiğini de söylüyor…

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.