29/03/2024

CHP'Lİ ÖZCAN MAZBATASINI ALDI

3 Nisan 2019 - 13:22

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde oyların yüzde 53'ünü alarak Bolu Belediye Başkanı seçilen CHP'li Tanju Özcan, yüzlerce partiliyle adliyeye gelerek törenle mazbatasını aldı. Özcan, "Bolu'yu Türkiye'nin en güzel şehirlerinden, parmakla gösterilen şehirlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yerel seçimleri kazanarak 15 yıl aradan sonra Bolu Belediyesinde tekrar partisinin kazanmasını sağlayan CHP'li Özcan, mazbatasını almak için yüzlerce partiliyle birlikte Bolu Adliyesine geldi. Özcan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han ve Baro Başkanı Sabri Erhendekçi tarafından karşılandı. Toplantı salonunda düzenlenen törende Özcan'ı eşi, çocuğu, anne ve babası da yalnız bırakmadı.

Mazbata töreninde konuşan Özcan, 7 yıl 9 ay içerisinde beşinci mazbatasını aldığını belirterek, "7 yıl 9 ay içerisinde bu benim beşinci mazbatam. Dört kez milletvekili seçilmiştim. Bu seferde Bolu halkı belediye başkanı olarak bizi seçip görevlendirdi. Ben öncelikle tüm Bolu halkına çok teşekkür ediyorum. Yüksek bir oy oranıyla kazandık. Yaklaşık yüzde 53'lük bir oy aldık. Aradaki fark da fazla olunca yargı mercilerini itirazlarla meşgul etmemiş olduk. Türkiye'deki ilk mazbatalardan birini de biz alıyoruz. Seçim sonuçları göstermiştir ki sadece CHP ve İYİ Parti seçmeninden değil AK Parti, MHP ve Saadet Partisi seçmeninden de büyük bir teveccüh görmüşüz. Türkiye'nin en tarafsız belediye başkanı olacağız iddiası vardı. Bundan sonra kimseyi ayırt etmeden, kimseyi ötekileştirmeden, kimsenin ekmeğiyle oynamadan, harama el uzatmadan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyarak bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağız. Bu çalışmalarımız sırasında halkımızın hayır dualarının hiç eksilmemesini diliyorum. Bolu'yu Türkiye'nin en güzel şehirlerinden, parmakla gösterilen şehirlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. Turizm ve sanayi alanında gelişmiş, işsizlik rakamları Türkiye ortalamasının çok altına düşmüş bir kent yaratmak istiyoruz" diye konuştu.

Özcan, konuşmasının ardından İlçe Seçim Kurulu Başkanı Taner Gülşen'in elinden mazbatasını aldı. Elinde mazbatasıyla adliyeden çıkan Özcan'ı yüzlerce parti alkışlarla karşıladı. Özcan, mazbatasının fotokopisini çekerek dağıtacağını söyledi. Partililer Özcan'la fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı.

Mazbatasını alan Özcan, milletvekili görevinden istifa etmek için Ankara'ya hareket etti. Özcan, belediye başkanlığı mazbatasını TBMM'ye sunarak milletvekili görevinden istifa edecek. Özcan, Cuma günü Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'dan görevi devralacak.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.