28/03/2024

ALLAH’A ŞÜKÜR, BOLULULAR’A TEŞEKKÜR…

2 Nisan 2019 - 22:50

ÖZCAN, “OLAĞANÜSTÜ BİR ŞEY BAŞARDIK…”

Millet İttifakı’nın CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı basın toplantısında aldıkların oyların sadece CHP ve İYİ Parti’den alınmadığını söyleyerek “Allahıma şükrediyorum, Bolu halkına da şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten bizlere sahip çıktılar. Biz bu kadar oyu sadece CHP, İYİ Parti seçmeninden almadık. AK Parti seçmeninden de aldık, MHP seçmeninden de aldık ülkücü kardeşlerimizden, SP’li kardeşlerimizden de aldık. Olağanüstü bir şey başardık hep birlikte” dedi. Özcan, 3 Nisan Çarşamba günü mazbatasını almaya hazırlanıyor…

Açık ara farkla Cumhur İttifakı Adayı Metin’i geride bırakarak sandıklardan Bolu Belediye Başkanı olarak çıkmayı başaran Millet İttifakı’nın CHP’li Bolu Adayı Tanju Özcan, yoğun kalabalığın partiye sığmaması nedeniyle basın toplantısını Belediye Meydanı’nda yaptı. Toplantıya basın mensuplarının ve partililerinin yansıra vatandaşların da katıldığı Özcan, “Allahıma şükrediyorum, Bolu halkına da şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten bizlere sahip çıktılar. Biz bu kadar oyu sadece CHP, İYİ Parti seçmeninden almadık. AK Parti seçmeninden de aldık, MHP seçmeninden de aldık ülkücü kardeşlerimizden, SP’li kardeşlerimizden de aldık. Olağanüstü bir şey başardık hep birlikte” dedi. Özcan, 3 Nisan Çarşamba günü mazbatasını almaya hazırlanıyor.

BİZ BU OYU SADECE CHP VE İYİ PARTİ’DEN ALMADIK”

Özcan Belediye Meydanı’nda yaptığı basın toplantısında Allahıma şükrediyorum, Bolu halkına da şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten bizlere sahip çıktılar. 5 yıl süreyle Bolu’yu yönetme yetkisi verdiler. Kağıt üzerinde bakanlar bunun imkansız olduğunu düşünüyordu. 24 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı olarak adlandırıla ittifakın toplam oy oranı yaklaşık 26 bin 900 CHP’nindi belediye sınırında, 10 bin kadar da İYİ Parti’nindi. Ama diğer ittifakın oy oranı 57 bin’di. 37 bin’e 57 bin’lik oran vardı. Ama her zaman söyledik. İttifaklar her zaman tutmaz. Sonuç itibarıyla biz 37 bin oyu aldık 49-50 bin’e getirdik. Ama diğer ittifakın 57 bin olan oyu, 42 bine düştü. Bu yönüyle Türkiye’de tek seçim Bolu’da yaşandı. Bunu bilmenizi istiyorum. Bunu sağladığınız için ben hepinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Olağanüstü bir şey başardık hep birlikte. Biz bu kadar oyu sadece CHP, İYİ Parti seçmeninden almadık. AK Parti seçmeninden de aldık, MHP seçmeninden de aldık ülkücü kardeşlerimizden, SP’li kardeşlerimizden de aldık. O yüzden biz bütün Bolu’ya teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

3 NİSAN'DA MAZBATASINI ALMAYA HAZIRLANIYOR...

Kendisini rakipleri olan Metin ve Kılınç’ın arayıp, kutladığı ve herhangi bir itirazda bulunmayacaklarını öğrendiğini söyleyen Özcan, 3 Nisan Çarşamba günü mazbatasını alacağını şu sözlerle duyurdu:

2 MAZBATAM VAR, BİRİNİ TERCİH ETMEM GEREKECEK”

“Yarın bir aksilik olmazsa, belli bir noktada toplanıp mazbatamızı almaya gideceğiz. Rakiplerimiz Sayın Fatih Metin de Sayın Turan Kılınç da bizi aradılar, kutladılar. Düz akşam itibarıyla Seçim Kurulu’na yapılan bir itiraz yoktu. Eğer bugün de olmazsa saat 17 itibarıyla seçim sonuçları hukuken de kesinleşecek. O yüzden yarın bu mazbatayı almak istiyorum. Çünkü bu mazbatayı alıp TBMM’ye götürmem gerekiyor. TBMM Başkanlığı’na ibraz edip, çünkü şuanda benim 2 tane mazbatam olacak. Birinden birini tercih etmem gerekecek”

CUMA GÜNÜ NAMAZDAN SONRA YEMİN EDECEK

Özcan daha sonra Cuma günü, Cuma Namazı’nın ardından Belediye önünde yemin töreni olacağını söyleyerek, “Sonra yine bir aksilik olmazsa Cuma günü, Cuma namazından sonra burada önce Belediye önünde yemin edeceğiz söz verdiğimiz gibi arkasından görevi teslim alıp hemen Bolu için çalışmaya başlayacağız” dedi.

Seçim çalışmaları sürecinde birbirlerine gönderdikleri videolarla moral veren ve başarı dileklerinde bulunan Özcan ve Ekrem İmamoğlu’nun seçimden sonra görüşüp görüşmedikleri hakkındaki soruya Özcan şöyle cevap verdi:

SAĞLIK MAHALLESİ’NE İMAMOĞLU CAMİİ, İMAMOĞLU BOTANİK PARK

“İmamoğlu ile de Mansur Yavaş’la ve diğer kazanan adaylarla görüştük. Onlardan çok büyük taleplerimiz olmayacak elbette. İnşallah Sağlık Mahallesi’ne bir İmamoğlu Camii, İmamoğlu Botanik Parkı gibi küçük taleplerimiz olacak. Elbette her ikisinin de seçilmesi benim için avantaj oldu. Muhalefette belediye başkanlığı yapılır mı? Yapılır. Erdoğan da partisi muhalefetteyken İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Oradan da aldı yürüdü Cumhurbaşkanı oldu. Istranca’dan suyu getirdi, doğru ama bunu merkezi hükümetin desteği olmadan yapmadı. Merkezi hükümet doğru projelere ne kadar destek verdiyse şimdiki de verecektir. Vermek durumundadır. Şu durumda benim yakın iki dostum İmamoğlu ve Yavaş’ın da seçilmesi elbette bizi daha da güçlendirdi”

BOLULULARIN KANDİLİNİ KUTLADI

Özcan ardından partililerine tek tek teşekkür etti ve herkesin Miraç Kandili’ni kutladı. Kutlamanın ardından Özcan Kandil nedeniyle okutulacak olan Mevlid’e tüm Boluluları da davet etti.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.