29/03/2024

"MERKEZİ HÜKÜMETLE KAVGALI BAŞKAN BOLU'YA FAYDALI OLUR MU?"

25 Mart 2019 - 18:03

Cumhur İttifakı AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Bolu'nun hizmete ve ek kaynağa ihtiyacı olduğunu belirterek, "Yetki olarak merkezi hükümetle kavgalı olan, ondan ayrı düşünen bir belediye başkanı mı yoksa merkezi hükümetle uyumlu, nazı geçen bir belediye başkanı mı Bolu'ya faydalı olur?  Tercih size aittir. Her türlü kararınız başımızın tacıdır" dedi.

Tarihi yerel seçimlere sayılı günler kala Cumhur İttifakı AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, hafta sonu Bolu'nun seçkin turizm yatırımlarını ziyaret etti. Pazar günü gerçekleşen ziyaretlerde Cumhur İttifakı AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Bolu'nun turizm hedeflerine değine değinirken, ayrıca merkezi hükümet ile yerel yönetimlerin uyumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

3'ÜNCÜ YIL KUTLAMALARINA KATILDI

İlk olarak turizm tesisinin 3. yıl kutlama etkinliklerine katılan Cumhur İttifakı Adayı Fatih Metin, burada yaptığı konuşmada, Bolu'nun geleceğinin turizmden geçtiğini belirterek, "Bolu Tarih Adası Projesi" ile turizm merkezlerine gelen yerli ve yabancı turistlerin şehir merkezine uğramalarını ve bu sayede kent ekonomisine katkı sağlamalarını istediklerini söyledi. Metin daha sonra etkinliklere katılan protokol üyeleri ile fotoğraf sergisini dolaşarak ardından fidan dikimi gerçekleştirdi ve kutlama pastasını kesti.

OTEL ÇALIŞANLARIYLA BULUŞTU

Cumhur İttifakı AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin,  ardından Karacasu beldesinde bulunan başka bir tesise geçerek personellerle bir araya geldi. Otel toplantı salonunu dolduran yüze yakın çalışana belediyecilik anlayışını, taahhüt ettiği projelerini ve bugüne kadar hangi hizmette katkısı ve imzası olduğunu anlatan Fatih Metin, Bolu'nun ve Türkiye'nin geleceği için Cumhur İttifakı'na destek vermelerini istedi.

"MAKAM MEVKİ GİBİ DERDİMİZ YOK"

Fatih Metin, otel çalışanlarına hitaben yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın seçim ittifakı olmadığını söyleyerek "Cumhur ittifakı bu memleketin bu devletin geleceği için kurulmuş, bu memleketi bu devlete düşmanlık besleyenlere karşı kurulmuş. Bu memleketin birlik beraberliği için, bu memleketin en iyi muasır medeniyet seviyesine ulaştırmak için kurulmuş, bu memlekete huzur barış gelsin diye kurulmuş, bu memlekete düşmanlara geçit vermeyelim diye kurulmuş. O nedenle Cumhur ittifakının kuruluşu ve amacı budur bizim. Makam mevki gibi derdimiz yok, derdimiz hizmet onun için makam araç, yani benim hizmet verebilmem için Belediye Başkanı olmam gerekiyor." dedi.

"CHP'NİN BOLU'DAKİ ADAYI KABUL ETMESE DE…"

Ülke genelinde Millet İttifakı'nın HDP'yle iş birliği yapmasını eleştiren Metin, "Bu ittifakın içerisinde yer alanlar da belli. Her ne kadar CHP'nin Bolu'daki adayı kabul etmese de Partisi CHP gizleyecek saklayacak bir tarafı yok. PKK'nın sözcüsü HDP diyor ki Kürdistan... Kürdistan diye bir yer var mı arkadaşlar?  Türkiye'nin toprakları içerisinde Kürdistan diye bir bölge var mı? Yok, olamaz da zaten! Bu bölücülüktür. Bu bölücülere karşı dik duruş sergilemek lazım, birlik beraberlik içerisinde olmamız lazım, bu bölücü zihniyete, bu bölücü anlayışa geçit vermememiz lazım. Bu bölücü anlayış ne diyor? Kürdistan'da kazanacağız, batıda da AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz! Sen bunu diyen adamla yan yana oluyorsun. Olacak iş mi bu? Olma kardeşim mecbur musun? 3 tane oy için mecbur musun? Bakınız İstanbul'da HDP'li, Ekrem İmamoğlu CHP'nin adayına diyor ki; ben HDP'liyim, yüzde 14 oyumuz var İstanbul'da o da sana' diyor. Ekrem İmamoğlu'da 'sizi mahcup etmeyeceğiz' diyor. Senin oyuna ihtiyacım yok, benim senin gibilerle işim yok desene. Ne kaybedeceksin? Seçim nedir ya? Belediye Başkanlığı nedir? Bu devlet, bu vatan, bu millet olmadıktan sonra Belediye Başkanlığı alsın şurada dursun uyusun hayrını görsün. Devleti olmayan vatanı olmayan yerde belediye başkanı olmanın bir esprisi var mı? Değerli arkadaşlar o nedenle Türkiye'nin geleceğini düşünerek sandık başına gitmenizi rica ediyoruz." diye konuştu.

"EK KAYNAK BULMANIZ LAZIM, YOKSA BOLU GERİYE GİDER"

Metin, Bolu Belediyesi bütçesinin büyük projeleri karşılamayacağından da bahsederek "O nedenle Bolu'nun gelişimine uygun projelere sizin ek kaynak bulmanız lazım, yoksa yerinizde sayar durursunuz hatta geriye gidersiniz. Bolu'nun gelişimini Bolu'nun değişimini istiyorsanız o zaman yeni kaynaklar elde etmek zorundasınız, belediye başkanın görevi de budur. Takdir edersiniz ki diğer arkadaş seçildiği zaman onun başı sıkıştığında, kaynak ihtiyacı olduğunda gideceği makam Kemal Kılıçdaroğlu, bu kardeşimizin gideceği makam ise Recep Tayyip Erdoğan. Bir kere bu bile farkı ortaya koyar diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"KARARINIZ BAŞIMIZIN TACIDIR"

Merkezi hükümetin 4 buçuk yıl daha görev süresi olduğunu dikkat çeken Metin, "Bolu'nun hizmete ihtiyacı var Bolu'nun kaynağa ihtiyacı var. Şu anda hükümet, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu Kabine. Bu kabinenin 4 buçuk yıl görev süresi var. Yetki olarak merkezi hükümetle kavgalı olan, ondan ayrı düşünen bir belediye başkanı mı yoksa merkezi hükümetle uyumlu, nazı geçen bir belediye başkanı mı Bolu'ya faydalı olur?  Tercih size aittir. Her türlü kararınız başımızın tacıdır." dedi.

"SIKINTIYI GİDERECEK OLAN YİNE BU HÜKÜMETTİR"

Fatih Metin, otel çalışanlarından Bolu'nun ve ülkenin geleceği için bir kez daha düşünmelerini de isteyerek, "Kırgın olabilirsiniz, kızgın olabilirsiniz, dargın olabilirsiniz normal 17 senedir bize hizmet ediyorsunuz bu ülkeyi, 15 yıldır da Bolu'yu teslim ediyorsunuz. Yanlışlarımız olabilir, eksiklerimiz olabilir, hatalarımız olabilir ama lütfen bu hatalarımızı, yanlışlarımızı, kırgınlığa sebep olan ne varsa bir kenara bırakıp Bolu'nun ve Türkiye'nin geleceği için biraz daha düşünüp ona göre karar vermenizi rica ediyoruz. Çünkü eğer bir sorun varsa bir sıkıntı varsa Allah'ın izniyle bu sorunu bu sıkıntıyı giderecek olan yine bu hükümettir." diye konuştu.

Cumhur İttifakı Adayı Fatih Metin daha sonra projelerini anlatıp soruları yanıtladıktan sonra otelden ayrıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.