19/04/2024

BOLU ADLİYESİNE 'BEBEK DOSTU KURUM' BELGESİ

12 Şubat 2019 - 12:55
BOLU ADLİYESİNE 'BEBEK DOSTU KURUM' BELGESİ

Bolu adliye sarayının içerisinde oluşturulan bebek emzirme ve bakım odası törenle açıldı. Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, "Bolu'da bu belgeyi ilk alan kurum ünvanı taşıyoruz" dedi.

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, yeni adliye binasına yaptığı yeniliklerle dikkat çekerken son olarak da annelerin bebeklerini rahatlıkla emzirip bakımlarını yapabilmeleri için İl Sağlık Müdürlüğü'nün katkılarıyla adliye sarayına  bebek emzirme ve bakım odası kazandırdı.

Adliye sarayında düzenlenen törene İl Sağlık Müdürü Muhammet Emin Demirkol, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Baro Başkanı Sabri Erhendekçi ve adliye çalışanları katıldı.Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Muhammet Emin Demirkol, bebek dostu adliye çalışmasının çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, "Geçtiğimiz günlerde açmış olduğumuz sigara bırakma standımızla birlikte İl Sağlık Müdürlüğü olarak ikinci katkımızı sağlamış olduk. Bebek dostu adliye çalışmasının çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Adliye çalışanı arkadaşlara Sağlık Müdürlüğü olarak eğitimlerimizi verdik.Bolu'nun ilk olması açısından hem adliye çalışanlarına hem başsavcımıza çok teşekkür ediyorum. Bunlar bir ekip işi ve bizlerde elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Farkındalık yaratan projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizen Yaman, şöyle konuştu:

"Annelerimizin bebeklerini emzirmelerinin ne kadar önemli olduğunu, anne sütünün ne kadar önemli olduğunu tüm topluma, özel ve kamu kuruluşlarına bir ölçüde tanıtmak için bu projeyi yapıyoruz. Bolu'da bu belgeyi ilk alan kurum ünvanı taşıyoruz. Aynı zamanda ülke çapında da Adıyaman, Edirne ve Çorlu adliyelerinden sonra adliyemiz bu belgeyi almış olacak"

Törenin ardından Demirkol tarafından Yaman'a 'Bebek Dostu Kurum' belgesi verildi. Adliye sarayının zemin katında oluşturulan bebek emzirme ve bakım odası da törenle açıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.