19/03/2024

SINIFLARINDA YAŞADIĞI KENTİ TANITTILAR

19 Aralık 2018 - 15:06
SINIFLARINDA YAŞADIĞI KENTİ TANITTILAR

HER SINIFTA İLÇELERİN YÖRESEL ÜRÜNLERİ VE YİYECEKLERİ SERGİLENDİ

Kaynak : Merkez Tv

Bolu'da Çimento Çaydurt İlkokulu'nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yerli Malı Haftası etkinliğinde okullardaki sınıflarda Bolu'nun ilçelerine özgü ürünler tanıtıldı.

300 öğrencinin eğitim gördüğü Çimento Çaydurt İlkokulu'nda 'Tüm renkleriyle Bolu' isimli etkinlik düzenlendi.  Köylülerin giydiği yöresel kıyafetlerden giyen öğrenciler Bolu'ya özgü yemekleri ve ürünlerini sergilediler. Bolu beyine dik duran Köroğlu'ndan Bolu'nun babası hayırsever İzzet Baysal'a aşçılarıyla ünlü Mengen'den Bolu'nun doğa harikalarına kadar kentin bir çok yeri sınıflarda oluşturulan standlarda tanıtıldı.

Seben'in tanıtıldığı sınıfta ilçenin meşhur elmaları tanıtılırken aşçılar diyarı Mengen'in tanıtıldığı sınıfta bindallı giymiş minik öğrenciler yer sofrasında hamur açtı. 

Bolu'yu tanıtmaya çalıştıklarını belirten Çimento Çaydurt İlkokulu Müdür Yardımcısı Fatih Karataş, "İlçelerin yöresel olan tüm ürünlerini sergiledik" dedi.

Dörtdivan ve Gerede ilçelerinin tanıtımının yer aldığı sınıfın sorumlusu okul öğretmenlerinden Seda Özdemir'de ilçenin yemek kültürü, yeraltı ve ekonomik kaynakları ile yetiştirilen ürünleri tanıttıklarını açıkladı.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.