25/04/2024

“TARIM ARAÇLARININ SEBEP OLDUKLARI TRAFİK KAZALARI EN AZA İNDİRİLECEK”

12 Şubat 2014 - 00:00
“TARIM ARAÇLARININ SEBEP OLDUKLARI TRAFİK KAZALARI EN AZA İNDİRİLECEK”

Emniyet Genel Müdürlüğü, "Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi" başlattı. Proje ile sürücülerin karayolunu en çok kullanan tarım araçlarının sebep oldukları trafik kazalarının azaltılması amaçlanıyor. Bu kapsamda Bolu’da da Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin başkanlığında bir koordinasyon ve tanıtım toplantısı düzenlendi.

Bolu Valiliği Yedigöller toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin başkanlık yaparken, toplantıya Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Abdulkadir Aslan, ve Ziraat Odası Başkanı İsmail Yamantürk katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve proje hakkında bilgiler veren Vali Yardımcısı Keskin, projenin amacı ve yapılması gerekenleri aktardı. Projenin önemine de değinen Keskin, "'Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı'nda, Tarımsal faaliyetlerin arttığı dönemlerde tarım araçlarının daha güvenli kullanımı konusunda gerekli tedbirlerin alınması kapsamında bu proje gerçekleştirildi. 2013-2014 yıllarında ülke genelinde yaygınlaştırılması planlanan 'Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi' ile başta traktörler olmak üzere karayolunu en çok kullanan tarım araçlarının, kullanıcılarının trafik kuralları hakkında bilgilendirilmesi, güvenli sürüş tekniklerinin benimsetilmesi, doğru kullanımla tarımsal işlerin güvenli yapılmasının sağlanması, bu araçları kullananların aracı daha iyi tanıması, benimsemesi ve sosyal yaşamına dâhil etmesinin sağlanması, sürücülerin karayolunu en çok kullanan tarım araçlarının sebep oldukları trafik kazalarının azaltılması amaçlanıyor" dedi.

"EĞİTİP BİLGİLENDİRECEĞİZ"

Bu konunun üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini altını çizen Vali Yardımcısı Keskin, "Bu çerçevede il merkezi ve ilçelerde Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve Ziraat Odaları ile birlikte bu eğitim ve bilgilendirme çalışmalarımızı koordineli bir şekilde yapacağız. Önce eğiteceğiz ve bilgilendireceğiz" şeklinde konuştu. Keskin ayrıca, ‘Güvenli Traktör Kullanımı' konusundaki kitapçık ile ilgili bilgiler vererek bu kitapçığın çoğaltılarak ilçelere kadar dağıtılması talimatını verdi.

Toplantının devamında ise Bölge Trafik Şube Müdürü Murat Sönmez bir sunum yaparak Bolu merkez ve ilçelerdeki traktör kazaları istatistiği ve proje hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

Toplantının sonunda ise soru cevap bölümüne geçildi.

PROJEDE NE AMAÇLANIYOR

Güvenli Sürüş Tekniklerinin benimsetilmesi, Doğru kullanımla tarımsal işlerin güvenli yapılmasının sağlanması, Bu araçları kullananların aracı daha iyi tanıması, benimsemesi ve sosyal yaşamına dâhil etmesinin sağlanması, Sürücülerin karayolunu en çok kullanan tarım araçlarının sebep oldukları trafik kazalarının azaltılması ve yaralılara ilkyardımın gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.