29/03/2024

“BOLU HALKININ KAFASINI BULANDIRAN ŞİRRET BİR YAPI ÖRNEĞİ”

5 Şubat 2014 - 00:00
“BOLU HALKININ KAFASINI BULANDIRAN ŞİRRET BİR YAPI ÖRNEĞİ”

Bolu Emlakçılar Derneği Başkanı Ekrem Olacakoğlu'nun, emlak vergilerine gelen zamlarla ilgili açıklamalarına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’dan cevap geldi. Yılmaz, “Siyasi bir uzantı dolayısıyla, sırf muhalefetin sözcülüğünü yapmak için Bolu halkının kafasını bulandıran şirret bir yapı örneğidir” dedi.

Haber: Elif SARIHAN

Bolu Emlakçılar Derneği Başkanı Ekrem Olacakoğlu, emlak vergilerine gelen zamlarla ilgili bir açıklama yapmış ve şu ifadelere yer vermişti; " Dernek Başkanı olarak Türkiye genelinde birçok ili aradım ve araştırdım. Federasyona bağlı kurumlarımızı aradım. Hiçbir yerde yüzde 200'ün üzerinde bir zam yok. Zaten genelgede asgarisi diyor. Düzenleme yaparken asgari şekilde titizlik gösterilsin. Şimdi yüzde 900 yaptığın zaman vatandaşın elini kolunu taşın altına değil, gövdesini taşın altına sokuyorsun, eziyorsun. Buna gerek yok hata yapılmıştır olmuştur veya bilinmeden olmuştur buraya gelineceği belli olmamıştır. Bunun bir an evvel çözümlenmesini istiyoruz. Otobanın altından Alpagut, Çakmaklar, Sarıbeyler, Dodurga otobanın istikametindeki bir yerin metre kare birim fiyatının 300 lira olması mümkün değil. Bu rakamlar eğer doğruysa, ben bu bütün köylerin yerlerini toplayacağım, Alaaddin Bey'e teslim edeceğim. 300 liradan alsın mümkün değil. 100 lira etmeyen yeri bugün 300 liraya satmaya kalkarsanız bunda başarı sağlayamazsınız. Bolu'daki insanları büyük zan altında bırakırsınız. 2013 yılında almış olduğumuz bir arsa beyanı 6,883 lira 2014'de bu arsanın beyan değeri 119 bin lira olmuş. Bu arkadaş bu arsayı satarsa 25 bin lira gelir vergisi ödemek zorunda. Yazık değil mi ona. Bizim söylediğimiz bu gelin yol yakınken taşın altına elimizi gövdemizi sokmadan hatamızı düzeltelim. Benim siyasi olarak Alaaddin'le, Ahmet'le, Mehmet'le hiçbir ilişkim olmaz. Benim bütün ilişkim Bolu halkıyla, Bolu halkının çıkarlarıyla"

Ekrem Olacakoğlu'nun açıklamalarını Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a sorduk. Yılmaz, Olacakoğlu'nun açıklamalarına cevaben şunları söyledi;

"DEFTERDARLIK BÜNYESİNDE TOPLANAN KOMİSYON TARAFINDAN 4 YILDA BİR TESPİT EDİLEN ORAN"

"Bolu'da emlakçılar odası diye bir oda yoktur. Basın doğru bilgi olmayan konuları doğru bilgi gibi sunmaktan vazgeçmelidir. Bütün odalar BESOB'a bağlıdır. BESOB'un böyle bir odası yoktur. Elektrik ve İnşaatçılar odasına kayıtlı bir birimdir. Kendi başına bir birlik değildir.

Siyasi bir uzantı dolayısıyla, sırf muhalefetin sözcülüğünü yapmak için Bolu halkının kafasını bulandıran şirret bir yapı örneğidir. Bize geldiler sordular bizde söyledik. Bu Defterdarlık bünyesinde toplanan bir komisyon tarafından 4 yılda bir tespit edilen bir oran. Söyledikleri gibi 5 misli, 10 misli gibi durumlar yok. Bazı yerlerde abartılı durumlar olabilir. Burada doğru olan şey şudur. Bir şeyin fiyatı 5 lira olarak tespit edildi ise bu yanlış bir şey değildir. 5 lira olan bir şeye 3, 7, 10 lira gibi rakamlar çıkıyorsa bunun düzeltilmesi ayrıdır.

Ama seçim döneminde sanki Bolu Belediye Başkanı bunları tespit ediyor vatandaşı sıkıntıya sokuyor gibi açıklama yapmakta şirref bir yapının tezahürüdür. Üstelik kendisini oda başkanı şeklinde de tanıtarak, sizleri yanıltarak böyle bir açıklama yapıyorsa gitsin siyasi partiye kayıt olsun. Siyasi kimlik kazansın. Şirretliğini orada yapsın."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.