18/04/2024

Bolu Belediyesi Türk Musikisi Topluluğu Festivalde

29 Mayıs 2016 - 10:15
Bolu Belediyesi Türk Musikisi Topluluğu Festivalde

Samsun Canik Belediyesi ,Kültür ve Turizm Bakanlığı, ve Samsunlu Sanatçılar Derneğince ilki düzenlenen Amatör Türk Sanat Müziği Korolar Festivalinde ilimizi Bolu Belediyesi Türk Musikisi Topluluğu temsil etti.

Önceden katılımcı korolardan istenen performans kayıtları elemesi sonucu festivale davet edilen koromuz, Şef Rıfat Günen yönetiminde 25 kişilik korist ile Bolu’yu temsil etti. Festivalin Gala Gününde  Profesyonel bir saz heyeti eşliğinde ve kural gereği provasız olarak sahne alan koromuz Kürdilihicazkar Faslını TRT Korolarına taş çıkarırcasına seslendirdi. Devlet Sanatçısı TRT Koro Şefi , Bestekar Kutlu Payaslı ,Bestekar Erol Sayan, Bestekar Engin Çır , TRT sanatçısı Ayşe Taş, TRT Sanatçısı  Canan Sezgin-Yahya Geylan, Trt Sanatçısı  Nusret Yılmaz, Kanun virtiozü ve Bestekar Göksel Baktagir, Samsun Büyükşehir Konservatuvarı Şefi aynı zamanda Koro Müdürü olan  Cavit Ersoy karşısında performansını sergileyen koromuz duayenlerle birlikte şarkılarını seslendirirken büyük alkış aldı.

Festival sonunda Katılım Belgesini Canik Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Göz ve Trt Sanatçısı Büyük Yorumcu  Ayşe Taş’ın elinden alan Koro Şefi Rıfat Günen Festival Komitesine ve misafirperver Samsun halkına teşekkür etti. Törenin  sonrası Duayenler Korosunda yerine alan Şefimiz, Gala kapanışını koronun seslendirdiği bir eser ile yaptı.

Festivale katılan Türk Musikisinin duayenleri ile TRT Sanatçılarına Bolu Belediyesi adına hazırlanan ödülleri de Koro Şefi Rıfat Günen takdim etti. Elif SARIHAN

2 yorum yapılmış

  • ENVERGLCAN-envergulcangmailcom29 Mayıs 2016 • 18:45

    SAMSUN CANİK BELEDİYESİ ,KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ VE SAMSUNLU SANATÇILAR TARAFINDAN İLKİ DÜZENLENEN ,AMATÖR TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROLAR FESTİVALİNE,BOLU MUZU TEMSİLEN KATILAN,BOLU BELEDİYESİ TSM TOPLULUĞU ŞEF SAYGIDEĞER RİFAT GÜNEN YÖNETİMİNDE KATILMIŞTIR.BOLU MUZUN VE SAYGIDEĞER KORO MENSUPLARININ SESİNİ DUYURDUĞUNUZ İÇİN SİZLERİ CANI GÖNÜLDEN KUTLARIZ.TEBRİKLER.TEŞEKKÜRLER.ENVER GÜLŞEN GÜLCAN AİLESİ-BOLU.
  • ENVERGLCAN-ORYKMHEMEKLBOLU9 Mayıs 2017 • 08:02

    BOLU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAKİNA İKMAL ŞUBE MÜDÜRÜ,SAYGIDEĞER MESLEKTAŞIM,KORO ŞEFİM RİFAT GÜNEN HOCAMIZ,İSTANBULDA BİRÇOK BESTEKER,GÜFTE YAZARI HOCALARIMIZDAN DA EĞİTİM ALMIŞTIR.BİR MESLEKTAŞIM OLARAK GURUR DUYUYORUM.BOLU DAKİ 4-5 TSM KOROSUNUN,HEBİRİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ SAYGIDEĞER HOCALARI İLE,YAKLŞIK 20-25 YIL ÖNCELERİNDE RAHMETLİ KORATEŞ HOCAMIZIN KOROSUNDA BERABER MEŞK YAPTIK.HERBİRİNİ CANI GÖNÜLDEN KUTLARIM.SAYGILAR,SEVGİLER BAŞARILAR

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)
 

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.